• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2020

07:15

OPREZ ZBOG SLABOG MRAZA, POLEDICE I MAGLE! AMSS: Vozite sporije!

Vesti

OPREZ ZBOG SLABOG MRAZA, POLEDICE I MAGLE! AMSS: Vozite sporije!

Podeli vest

Slab mraz na putevima u planinskim predelima pretvara svaku vlažnu deonicu u led i poledicu koju vozači često primete tek kad izgube kontolu nad vozilom, upozorava Auto-moto savez Srbije


Zato pri ovako promenljivom vremenu treba voziti sporije i opreznije.


Osim poledice, na putevima u planinskim predelima vozače očekuju zimski uslove vožnje zbog mestimično zaostalog snega na kolovozu, dok će magla i danas u jutarnjim i popodnevnim satima otežavati vožnju, koja pored otežane vidljivosti, dodatno stvara opasnost od proklizavanja vozila zato je potrebna sporija i pažljivija vožnja.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Nema zadržavanja vozila ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Batrovcima, Gradini i Kelebiji na izlazu iz zemlje čekaju oko sat vremena.

Putevi Srbije: Radovi na putevima, izmenjen režim saobraćaja

Putevi Srbije apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na auto-putu E-75, petlja Horgoš, do 30. novembra od 7 do 16 časova izvodiće se radovi na sanaciji u smeru od Subotice ka Novom Sadu.

Radovi se izvode u voznoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj je preusmeren u preticajnu saobraćajnu traku.

Na putu Kneževići - Bela Zemlja - Užice (Mačkat), zbog radova na mostu "Sušica" na snazi će danas i sutra biti potpuna obustava saobraćaja.

Na auto-putu E-763, tunel Brančić, zbog radova na ispitivanju tunelskih cevi je zatvorena leva tunelska cev, do 27. novembra.

Na auto-putu E-75, Batajnička petlja, do 27. novembra od 7 do 17 č radiće se na vijaduktu, u smeru od Novog Sada ka Beogradu.

U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, a na prelazu Horgoš, na izlazu, oko 90 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set