• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.M.

21.12.2020

10:13

LESKOVČANI NA MUKAMA: Ako im u sitne sate hitno zatreba lek, u Vranju ili Nišu MORAJU DA POTRAŽE SPAS

Vesti

LESKOVČANI NA MUKAMA: Ako im u sitne sate hitno zatreba lek, u Vranju ili Nišu MORAJU DA POTRAŽE SPAS

Podeli vest

U Leskovcu, koji u užem gradskom jezgru broji blizu 80.000 stanovnika, ne postoji skoro nijedna dežurna apoteka koja radi 24 časa.

Državne apoteke su zatvorene, a Leskovčani noću nemaju gde da kupe lekove, te u „sitne sate“ po lekove idu u Niš i Vranje.

Foto: D.M.

 

Tridesetjednogodišnji Leskovčanin Miljan Savić preživeo je pravi pakao obilazeći ceo grad kako bi kupio toplomer i izmerio temperaturu svojoj dvomesečnoj bebi.

Foto: D.M.

 

“Da li možete da zamislite kroz kakvu agoniju sam prošao? Dete mi ima temperaturu, a ja nemam gde da kupim jedan običan toplomer, jer mi je stari pukao. Kao da živimo u osamnaestom veku! Da li je trebalo u tri ujutru da idem za Niš ili Vranje, pa tamo da tražim dežurnu apoteku?”, pita se ovaj Leskovčanin koji je da bebom celu noć proveo na hitnoj.

Foto: D.M.

 

Sve privatne apoteke u gradu na Veternici rade do 22 časa, a od skora je samo jedan objekat jednog privatnika počeo da radi i u noćnoj smeni, i to uz molbu i dogovor sa gradsKim vlastima.

Foto: D.M.

 

Leskovčani kažu da de u ovakvim situacijama snalaze tako što stalno imaju kod kuće lekove za koje očekuju da će im biti potrebni ili u slučaju da nemaju moraju noću da putuju do Niša, koji je 40 kilometara udaljen od Leskovca,

Sumorna slika u Apotekarskoj ustanovi „Leskovac” – rafovi su prazni, vrata zakatančena, apotekari otišli uz otpremnine, a izlaza iz začaranog kruga nema?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set