• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

24.12.2020

12:08

VAŽAN JUBILEJ VALJEVSKE BOLNICE: Za deset godina rada angiosale, SPASENO HILJADE ŽIVOTA

Vesti

VAŽAN JUBILEJ VALJEVSKE BOLNICE: Za deset godina rada angiosale, SPASENO HILJADE ŽIVOTA

Podeli vest

Za 10 godina rada valjevske angiosale spašeno je na hiljade života! Baš na prvi veliki jubilej, deset godina od početka rada valjevske angiosale, sticajem okolnosti, stigla je nova cev koja će biti zamenjena i stara angiosala će nakon pauze od kraja novembra ponovo moći da zbrinjava pacijente, dok se čeka završetak nabavke, ranije najavljene, nove angiosale.

U ovoj nesvakidašnjoj godini, koju obeležava pandemija korona virusa, angiosala nije imala pauzu sve do 30. novembra. I pored epidemiološke situacije, od početka godine, dosta toga je urađeno.

Zbrinuto je 309 akutnih infarkta miokarda, uspešno urađeno 447 PSI elektivnih procedura i 1.235 koronarografija, a što se tiče perifernog programa zbrinuto je 40 perifernih dilatacija i 40 intervencija na pejsmejkerima.

Foto: Valjevska bolnica

 

Šef valjevske angiosale dr Milan Nikolić, istakao je značaj timskog rada i stalne edukacije kadra kako bi se održali rezultati rada koji spašavaju živote. Valjevska angiosala radi 24 sata svih 365 dana, a tim koji broji 4 rentgen tehničara, 9 sestara i 7 lekara, zbrinjava pacijente iz Loznice, Kosovske Mitrovice i čitavog regiona, kao sve one koji se zateknu na našem području.

- Vrlo je značajno da ovaj vid lečenja bude pristupačan svakom bolesniku jer se svakome
može desiti akutni infarkt miokarda. U Angiosali se radi invazivna terapija koja odmah rešava
problem i zato je važno da Angiosala bude dostupna svima.

Ovde gravitira oko 200 hiljada ljudi, a još iz Mačvanskog regiona imamo oko sto hiljada. Mi smo imali sreću da smo pre deset godina dobili Angiosalu kao prva regionalna bolnica van kliničkih centara. Sada naši rezultati govore za nas i zbog svega postignutog očekujemo i novu angiosalu uskoro- rekao je dr Nikolić, podsećajući da je za 10 godina rada angiosale spašeno na hiljade života! 

Foto: Shutterstock

 

Od početka rada angiosale 2010.godine, za deceniju rada zbrinuto je 2.395 akutnih infarkta miokarda, 12.852 koronarografije, PSI elektivne procedure 2695.

Srca pacijenata u pravim rukama

Osim sedam lekara u timu valjevske angiosale su i instrumentari i radiološki tehničari koji su svi obučeni za ovaj pre svega timski rad za koji nekada treba i deset ruku da bi se bolesnik adekvatno zbrinuo, a cifre koje su dostigli za decniju rada sa sigurnošću ukazuju da su sva ta srca u pravim rukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set