• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

01.02.2021

13:10

IZGUBIO JE ŽIVOT NA PRVOJ LINII BORBE PROTIV KORONE! Čačani zahvalni doktoru Blagojeviću izmirili su njegov stambeni kredit, ALI NISU NA TOME STALI

Vesti

IZGUBIO JE ŽIVOT NA PRVOJ LINII BORBE PROTIV KORONE! Čačani zahvalni doktoru Blagojeviću izmirili su njegov stambeni kredit, ALI NISU NA TOME STALI

Podeli vest

Za manje od dve nedelje Čačani su prikupili novac i otplatili stambeni kredit nedavno preminulog dr Slobodana Blagojevića (41) koji je bitku sa koronom izgubio 29. decembra prošle godine

Mladi specijalista urgentne medicine spasavao je živote Čačana sve dok se i sam nije zarazio u privremenoj kovid bolnici U Atenici, u sklopu sportske hale "Mladost"", kojom je upravljao.

Preminuo je u KC u Beogradu nakon 15 dana borbe za život na respiratoru. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece, ali i stambeni kredit koji je otplaćivao. 

Foto: porodična arhiva

dr Slobodan Blagojević

- Ovo je velika tragedija za porodicu i u ovim teškim trenucima imali smo nemerljivu podršku cele zajednice. Zahvalni smo gradonačelniku Milunu Todoroviću koji je na moju molbu animirao privrednike i Fondaciju Quantox, čiji predstavnici su se kasnije uključili. Zajedno, za svega petnaestak dana prikupili su 25.000 evra, odnosno oko 3 miliona dinara, koliko iznosi preostali deo neotplaćenog stambenog kredita.

Porodica Blagojević se duboko zahvaljuje svima koji su omogućili da Slobodanova deca Uroš (9) i Ana (3) imaju sigurniije odrastanje - kaže Đorđe Blagojević, brat čačanskog lekara, dodajući da je pre nekoliko dana stambeni kredit u potpunosti isplaćen banci.

Smrt mladog lekara je do te mere duboko pogodila porodicu, tako da o kreditu niko nije razmišljao, a rate bi se gomilale. Odlaskom mladog lekara, stuba porodice Blagojević, trajno je narušena porodična harmonija koju su imali. Supruga i deca imaju podršku rodbine i prijatelja, ali je gubitak nemerljiv. 

Foto: Fondacije Quantox

 

Iz Fondacije Quantox kažu da su u ovim teškim vremenima, prijatno iznenađeni odzivom i brzinom kojom je novac sakupljen. 

- Na naš račun uplaćeno je oko 800.000 dinara, donacije su stizale od privrednika, prijatelja i poznanika dr Blagojevića. Veći deo novca uplaćivan je direktno na račun porodice. Čini mi se tek što smo krenuli u akciju, novac je već bio prikupljen.

Kada smo dobili obaveštenje da je obezbeđen dovoljan iznos, prikupljena sredstva putem naše fondacije smo pre  prosledili bratu preminulog lekara. Ponosni smo na Čačane, gotovo da nijedna akcija nije realizovana u ovako rekordnom roku - izjavila je Kristina Ristanović iz Fondacije koju su prošle godine pokrenuli čačanski IT stručnjaci.

Oni su inače imali i dve "humanitarne kutije, postavljene u velikim tržnim centrima u Čačku. Kako su nam rekli, pomoć su prikupljali i čačanski lekari i medicinsko osoblje, a novac su lično dali supruzi pokojnog kolege. 

Ulica u Čačku nosiće ime dr Slobodana Blagojevića 

Grad Čačak takođe namerava da se oduži lekaru koji je sve vreme tokom pandemije bio u "crvenoj zoni" i borio se za život i zdravlje svojih sugrađana. Prema rečima gradonačelnika, novoizgrađena Ulica 7, koja se nalazi u blizini Opšte bolnice u Čačku, uskoro će poneti ime po dr Slobodanu Blagojeviću. Komisija za dodelu imena ulica u Čačku bi trebalo uskoro da se sastane, između ostalog i tim povodom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bezdushna banka

pre 3 godine

Mogla je i banka da otpishe ostatak kredita. Koja je to banka, objavite, da niko ne posluje s njom. Banke su legalni zelenasi, a ja kada nekome dam pare, sa kamatom, ja sam kriminalac.

Peke

pre 3 godine

Zasto se koristi ratna terminologija? Jel smo mi u hemijsko-bioloskom ratu a da nam to niko nije rekao. Msm kad je neki zdrav i prav lekar premnuo od virusa tipa gripa??? Mućnite malo glavom. Ovde nesto debelo smrdi i vlast prikriva od cega zapravo umiru ljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set