• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.02.2021

08:28

Putevi Srbije: Zbog magle smanjena vidljivost!

Vesti

Putevi Srbije: Zbog magle smanjena vidljivost!

Podeli vest

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da je zbog magle smanjena je vidljivost na većini putnih pravaca u zemlji


Kako se navodi u saopštenju, vidljivost je na teritoriji Vojvodine smanjena od 50-200 metara.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja su prohodni i nema snega.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije i putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kruševca, Ivanjice i Novog Pazara.


"Putevi" savetuju vozače na opreznu vožnju i zbog moguće poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima.

Moguća pojava magle

Na putevima u Srbiji postoji mogućnost pojave magle, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Na auto-putu, ispred tunela Bančarevo, u smeru ka Pirotu, izvode se radovi na sanaciji asfaltne konstrukcije, u zoni radova za saobraćaj zatvorena je vozna i preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu, petlja "Ruma" - petlja "Pećinci" (desni kolovoz), izvode se radovi na pojačanom održavanju, navodi se u saopštenju i dodaje da se tokom radova saobraćaj odvija u preticajnoj saobraćajnoj traci na desnom kolovozu auto-puta (smer Ruma - Beograd) u zoni petlje "Pećinci".

Do 15. aprila na snazi je izmena režima saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 22 zbog radova na izgradnji petlje "Petlovo Brdo", koji će se izvoditi po fazama shodno dinamikom izvođenja.

Semafor kod "Metroa" na državnom putu I B reda broj 22 prebačen je u žuto-trepćući režim rada, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema i označena horizontalna signalizacija.

U sklopu izvođenja radova na petlji "Petlovo Brdo" izvršeno je otvaranje lokalnog puta Rakovica - Železnik za saobraćaj, dok se na državnom putu I B reda broj 22 saobraćaj odvija u skladu sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom, dodaje se u saopštenju.

Na deonici Pazarište - Tutin, kod mesta Nadumce, do 1. novembra ove godine na snazi obustava saobraćaja, zbog radova koji se izvode u punom profilu puta. Alternativni putni pravci su Pazarište - Dojeviće, Dojeviće - Novi Pazar, Novi Pazar - Bregovi i Bregovi - Tutin, alternativni pravac za lokalni saobraćaj - povremeno propuštanje vozila u toku dana, dok je u toku noći na snazi potpuna obustava saobraćaja.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 sati, na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima, za sve kategorije vozila, nema zadržavanja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set