• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.03.2021

16:37

HOĆEMO LI OVE GODINE LETOVATI U GRČKOJ?!  Narednih dana VAŽNI pregovori u Beogradu, traže se moguća rešenja!

Vesti

HOĆEMO LI OVE GODINE LETOVATI U GRČKOJ?! Narednih dana VAŽNI pregovori u Beogradu, traže se moguća rešenja!

Podeli vest

Grčki ministar turizma Haris Teoharis boraviće od danas u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima, javlja ANA

- Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja - rekao je Teoharis.

Grčki ministar turizma je, takođe, naglasio da su Grčka i Srbija već dugo povezane prijateljskim vezama i ljubavlju, nečim što se ogleda u turističkim tokovima.

Foto: Pixabay

- Pre pandemije, više od milion Srba svake godine biralo je našu zemlju za svoj odmor - naveo je Teoharis i dodao da je cilj Grčke za 2021. godinu da što više olakša dolazak turista iz Srbije, na osnovu postojećeg sporazuma koji je zakonski ratifikovan septembra 2020. godine, ali i onih koji će biti potpisani tokom njegovog boravka u Srbiji.

Letovaćemo gde budemo želeli i bez EU dokumenta o putovanju! Seničić o uslovima putovanja, EVO GDE VEĆ SADA MOŽEMO DA IDEMO

- Uvek vođeni bezbednošću posetilaca, zaposlenih i privrednika, preduzimamo odlučne korake za ponovno pokretanje grčkog turizma -  rekao je grčki ministar turizma.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Juče se oglasio i Aleksandar Seničić direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) koji je rekao da postoji mogućnost i otvaranja graničnog prelaza "Evzoni".

Očekujemo da se prihvate sve vakcinacije, ali i test na antitela, koji je jeftiniji od PCR testa. Pokušaćemo da izdejstvujemo i da granični prelaz Evzoni bude otvoren - rekao je Seničić za Tanjug, podsećajući na tvrdnje grčkih vlasti da na tom prolazu nemaju tehničkih moguhnosti da povremeno obavljaju testiranje, za razliku od prelaza preko Bugarske, koji srpski turisti ređe koriste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set