• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. Gligorijević

02.04.2021

15:52

PANIKA U FABRICI VIDELI SU OGROMNU ZMIJU! Evo kako je Arsenije golim rukama uhvatio SMRTONOSNOG POSKOKA KAPITALCA/FOTO/

Vesti

PANIKA U FABRICI VIDELI SU OGROMNU ZMIJU! Evo kako je Arsenije golim rukama uhvatio SMRTONOSNOG POSKOKA KAPITALCA/FOTO/

Podeli vest

Mirisalo je na prvoaprilsku šalu u trenutku kada je Arsenije Hadži Basur, poznati užički zmijlovac i taksista dobio poziv iz jedne fabrike kod Užica da dođe i uhvati zmiju, ali nije bila šala, i sam se Arsenije iznenadio kada video tolikog poskoka kapitalca

- Prvo sam se iznenadio jer je još rano za zmije. Obično počinju da se pojavljuju od druge polovine aprila i početkom maja. A zatim i veličina ovog poskoka. Bio je među pet najvećih koje sam uhvatio, a uhvatio sam ih stotinak sigurno – kaže Arsenije.

Dan ranije baš na 1. april vlasnik fabrike na Sušici kod Užica pozvao je Arsenija na intervenciju, jer su radnici videli zmiju među paletama.

Foto: Z.G.

 

- Kada sam došao odmah sam krenuo pretragu. Sagnem se, virim ispod palete uz baterijsku lampu i tako redom. Kod treće palete smo se poskok i ja gledali oči u oči, ali on je ubrzo pobegao.

Pola sata sam ga tražio, dok ga nisam našao i uhvatio. Mogu reći da je to bila jedna od težih intervencija koje sam do sada imao – otkriva poznati užički zmijolovac.

Foto: Z.G.

 

On bez rukavica i štipaljki, samo uz pomoć jednog štapića hvata zmije, bilo one otrovne ili ne.

- Kada sam ga konačno uhvatio bio je strašno ljut. Zmije su obično posle zime pune otrova, pa tako je i ova. Pokazivao sam radnicima koliko je ovaj kapitalac opasan, tako što sam dok sam ga držao primicao mu štapić glavi, a on je pokušavao da ujede i izbacivajuži otrov – kaže Hadži Basur, koji je na kraju odvezao zmiju i pustio je u prirodi daleko od kuća.

Arsenije savetuje da ljudi čiste i krče svoja dvorišta, jer neuređena dvorišta privlače miševe i pacove, a oni pak zmije, jer su im omiljena hrana.

Foto: Z.G.

 

Takođe, dodao je naš sagovornik, kada se primeti zmija ne treba paničiti, već se odmaći na metar i po do dva i pratiti je kuda se kreće, kako bi zmijolovcu bio koliko toliko olakšan posao. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set