• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

20.04.2021

07:22

Petar je noćima slušao psa kako laje u dvorištu, a onda UGLEDAO NEVEROVATAN PRIZOR

Vesti

Petar je noćima slušao psa kako laje u dvorištu, a onda UGLEDAO NEVEROVATAN PRIZOR

Podeli vest

Borba između jednog čačanskog domaćina u selu Prislonica i lukave lisice trajala je danima. Petar Skipić svakodnevno je u svom kokošinjcu pronalazio štetu, ali predatoru dugo nije mogao da "stane u kraj".

"Ja sam se lično uverio u onu narodnu izreku "lukav kao lisica". Danima unazad sam slušao psa kako laje celu noć i jednom kad sam izašao video sam liju kako stoji na metar od njega, gleda ga i provocira, a on joj ne može ništa jer je vezan", rekao je za RINU Petar.


Ipak, da je dara prevršila meru ovaj Čačanin je shvatio kada mu je lisica za noć odnela čak četrdeset pilića.

Foto: rina

Petar Skipić


"Ona je došla i sklonila poklopac na drvenom sanduku gde su se pilad nalazila, sve ih je podavila i odnela kilometar od kuće utabanim putem u jazbinu, ne bih ni znao da ih nisam tamo zatekao, ali pretpostavljam da ih je po dvoje nosila. To je pametna životinja, kao da ih je lagerovala da ima kad joj zafali", priča ovaj domaćin.


Zbog ovog incidenta Petar je odlučio da joj stane na put, i osmislio klopku koja radi na principu mišolovke.


"Napravio sam najprostiji izum, stavio sam kao mamac parče mesa u kavez i otišao da mirno spavam, ono što preko noći naleti to se u zamku i uhvati, nedugo zatim od postavljanja klopke bila je uhvaćena", rekao je on.

Foto: rina

Lija je na kraju upala u klopku


Petar je uspeo da se sa štetočinom ipak izbori bez puške, a zatim je pozvao i lovce koji su izašli na teren i utvrdili da je lisica meštanima Prislonice pravila probleme već duže vreme.


"Lija je neophodna svakom sistemu i to je zakonom definisano, radi regulisanja populacije u prirodi ali i uginulih i bolesnih životinja. Mada, ona može da se zavuče kroz mišju rupu i napravi velike probleme, ali kolika je štetočina toliko je i korisna. Svi znaju da je ona simbol lukavosti zato kada je sretnete budite oprezni" dodao je lovac Slobodan Vasilić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set