• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

11.05.2021

17:24

ONI SU TIHI HEROJI! Centar za Socijalni rad u Kikindi dobio priznanje za požrtvovanost tokom pandemije korona virusa/FOTO/

Vesti

ONI SU TIHI HEROJI! Centar za Socijalni rad u Kikindi dobio priznanje za požrtvovanost tokom pandemije korona virusa/FOTO/

Podeli vest

Zahvalnica „tihim herojima“ socijalne zaštite dodeljena kikindskom Centru za socijalni rad Od 167 Centara za socijalni rad u Srbiji, samo dva je dobilo zahvalnice za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije korona virusa, a jedna od njih je pripala Kikindi

Zaštita života i zdravlja korisnika u sistemu socijalne zaštite bili su pred velikim izazovom prethodnih godinu dana, a nepovoljna epidemijska situacija zahtevala je od zaposlenih prilagođavanje na nov način rada i promenu organizacije svih ustanova socijalne zaštite, pružalaca usluga i centara za socijalni rad.

Foto: V.N.

 

Kikindski Centar za socijalni rad istakao se kao jedan je od dva u Srbiji koji su dobili zahvalnicu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komore socijalne zaštite za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije korona virusa.

Foto: V.N.

 

- Moram da kažem da je Centar za socijalni rad u Kikindi pravi primer dobre prakse kako se radi u sistemu socijalne zaštite, ne samo u prethodnoj, nego i raniji godina. Upravo je to i prepoznato u akciji „Tihi heroji“ Komore socijalne zaštite i resornog ministarstva.

Odlučili smo da treba nagraditi i zahvaliti na neki način naše kolege koji su dali svoj maksimum i još uvek ga daju u cilju zaštite
korisnika-istakla je Sandra Perić, direktorka Komore socijalne zaštite koja je pored zahvalnice uručila licence za rad stručnim radnicima, što je jedan od mehanizama sistema kontrole koji govori o kvalitetu stručnog rada zaposlenih u ovoj ustanovi-naglasila je ona.

Foto: V.N.

 

Direktor Centra za socijlni rad Kikinda, Radislav Ivetić, posebno je istakao da je rad u izmenjenim okolnostima zbog epidemije zaposlenima bio izazov koji su uspešno savladali, a što je prepoznato kao rezultat dobrog rada.

- Dobar je osećaj kad se dobije ovakvo jedno priznanje i zahvaljujem se na podršci koja nam je
ukazana, jer će biti još veći podstrek za dalji rad. Nije bilo lako raditi u novim uslovima, a zasluga za uspešnost pripada svima u našem timu koji je sve vreme bio angažovan predano i sa mnogo emocija.

Foto: V.N.

 

Još uvek smo u posebnom režimu rada zahvaljujući kojem smo uspeli da sačuvamo sve zaposlene koji nisu oboleli od koronavirusa i na taj način su potpuno odgovorili na sve potrebe korisnika naših usluga-izjavio je Ivetić.

Za ukupno 37 ustanova i pružalaca usluga socijalne zaštite i za 27 pojedinaca u Srbiji planirana je dodela zahvalnica, kako bi se istakao njihov trud i požrtvovanost u najtežim okolnostima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set