• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

24.05.2021

16:49

ULICA SA NAJVIŠE DECE U BANATU ČEKA IGRALIŠTE! Mališanima je malo potrebno za sreću i oni ne kriju šta im NAJVIŠE NEDOSTAJE/FOTO/

Vesti

ULICA SA NAJVIŠE DECE U BANATU ČEKA IGRALIŠTE! Mališanima je malo potrebno za sreću i oni ne kriju šta im NAJVIŠE NEDOSTAJE/FOTO/

Podeli vest

Ulica Branka Radičevića u Mokrinu kraj Kikinde može da se pohvali najvećim brojem dece u ovom delu Banata

U samo nekoliko domaćinstava čuje se dečija graja 22 mališana, a zajedno sa poprečnom ulicom Ive Lole Ribara čak ih je 60 dece, najviše osnovnoškolskog izrasta. Mališanima je malo potrebno za sreću, a najviše im nedostaje dečije igralište. U mokrinskoj Ulici Branka Radičevića najviše je dečijeg smeha i graje, a novi život rađa se kao da su se meštani dogovorili.

Foto: V.N.

 

- Čim jedno dete prohoda, rodi se novo-kaže Jelena Ognjanov-Zaista je tako, mi smo najbogatija ulica u ovom delu Banata-dodaje majka troje dece, dok joj se još toliko u hraniteljstvu privija uz skute. Mladost je na ovom mestu najveće bogatstvo, pa ponosne majke najavljuju da će dece biti još više.

Foto: V.N.

 

- Ja imam šestoro dece, troje svoje i joštoliko u hraniteljstvu. Komšinica pored mene ima njih četvoro, do nje je porodica sa troje mališana, nešto dalje je njih šestoro... Od čoška do ćoška je 22 dece, a sa poprečnom Ive Lole Ribara im ih oko 60-nabraja Jelena.

Deca su most koji spaja ljude u ovoj ulici, a svi se slažu kao da pripadaju istoj porodici. Zajedno funkcionišu i pomažu se međusobno i kad rade i kad se vesele. Ipak, njihovim malianima nedostaje igralište, jer je jedino u centru sela mnogo udaljeno za njih. Zbog toga su nekoliko puta kikindskoj lokalnoj samoupravi slali molbe da im izađe u susret i gradsko zemljište opremi za mališane, ali su njihovi apeli do sada bili samo mrtvo slovo na papiru.

Foto: V.N.

 

- Na uglu ulica Branka Radičevića i Vase Stajića nalazi se velika poljana koja je nekada bila nasip, a u vlasništvu je opštine. Kako najmnogobrojnija ulica sa decom, mislimo da smo zalužili da se taj prostor koji je već godinama prazan, obezbedi za dečije igralište. Četiri puta sam slala zahteve sa potpisima građana Mesnoj zajednici Mokrin, kikindskoj lokalnoj samoupravi i inspekciji. Kad odgovora nije bilo, odustala sam pre dve godine-kaže Vukica Ristić.

Meštani se sami organizuju, kose travu i sade drveće na velikoj ledini, gde se deca igraju svakodnevno.

Foto: V.N.

 

- Najbogatija smo ulica u Banatu, valjda zaslužujemo prostor za decu. Mi ne tražimo mnogo, jednostavno, samo da nam pomognu da deca imaju lepše detinjstvo. U blizini je oko 200 mališana- navodi Jelena Ognjanov.

Foto: V.N.

 

Za osmehe starih, ali i novih mališana, nadaju se njihovi roditelji, lokalna samouprava imaće sluha. Dok se to ne dogodi, deca ne gube vreme, pa sama od drva prave golove za fudbal. Voleli bi, kažu, da dobiju moderno igralište, pre nego što odrastu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set