• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2021

14:19

SRBIJA OMILJENA DESTINACIJA ZA TURISTE IZ UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA! Naša zemlja uvrštena na listu preporučenih mesta za građane Dubaija

Vesti

SRBIJA OMILJENA DESTINACIJA ZA TURISTE IZ UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA! Naša zemlja uvrštena na listu preporučenih mesta za građane Dubaija

Podeli vest

Stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata ovog leta najverovatnije će se odlučiti da odmor provedu u Istočnoj Evropi, a Srbija i Bosna i Hercegovina su u samom vrhu izbora destinacija, saopštila je Privredna komora Srbije

Pozivajući se na Gulfnews, najposećeniji portal vesti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, PKS dodaje da su među ostalim favoritima Turska, Gruzija i Jermenija

- Činjenica da je Srbija vodeća turistička destinacija za goste iz UAE je najjasniji dokaz da je sve što smo radili u proteklih godinu dana - dalo najbolje moguće rezultate. Kada smo otvorili Kancelariju PKS, nekoliko meseci pre pandemije koronavirusa, krenuli smo sa misijom da na najbolji način predstavimo Srbiju i njene trgovinske, turističke i investicione potencijale - učestvovali smo u obnovi aviosaobraćaja, privrednom povezivanju, uspostavljanju koridora između Srbije i UAE. Očigledno da smo u toj misiji bili uspešni - kaže Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju.

On je ukazao da PKS može biti ponosna na reputaciju Srbije u Emiratima i naredni korak je da tu dobru reputaciju dalje gradi i da jača ekonomske odnose između Srbije i UAE, ali i regiona Zapadnog Balkana i zalivskih zemalja.

Selaković podsetića da je Srbija prošle godine uvrštena i na listu preporučenih destinacija za građane Dubaija, što takođe doprinosi povećanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne države zanimljive destinacije, naročito tokom leta.

Prednosti popularnih istočnoevropskih destinacija, među kojima je i Srbija, jesu jednostavan proces dobijanja vize i dostupnost različitih opcija letova, ukazuju predstavnici turističkih agencija u Abu Dabiju.

Srbija je prva zemlja u Evropi sa kojom su UAE uspostavili putnički koridor, što znači da putnici više ne moraju da idu u karantin po dolasku, ističe se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set