• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2021

17:51

STIŽE PLJUSAK IZ BOSNE! NAJAVA RHMZ! U naredna dva sata jako nevreme pogodiće ove delove Srbije

Vesti

STIŽE PLJUSAK IZ BOSNE! NAJAVA RHMZ! U naredna dva sata jako nevreme pogodiće ove delove Srbije

Podeli vest

Oblačnost koja na području istočne Bosne uslovljava kišu i jake pljuskove s grmljavinom, u naredna dva sata premeštaće se ka zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, najavio je Republički hidrometeorološki zavod

Do kraja dana u košavskom području očekuje se jugoistočni vetar u postepenom slabljenju.

Kako je najavio naš meteorolog Marko Čubrilo, danas nas, nakon sunčanog dana, očekuju nepogode u vidu pljuskova, grada, grmljavine.

- Danas će se ka nama približavati manja količina vlažnog i svežijeg vazduha iz središnje Evrope tako da posle sunčanog prvog dela dana od popodneva, a naročito posle podne i u prvom delu noći ka suboti treba očekivati destabilizciju atmosfere uz pojavu grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda uz obilnu kišu, prolazno olujan vetar, jako sevanje i pojavu grada - napisao je Čubrilo na svom Fejsbuk profilu.

 

 

U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno.

Vremenska prognoza za subotu i nedelju

- Za vikend promenljivo oblačno i nad većim delom regiona znatno prijatnije. Najviše će osvežiti nad severozapadnim i središnjim predelima, a najmanje na jugoistoku i jugu regiona. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Dnevni maksimum od oko 27 stepeni na zapadu do oko 34 na jugu i istoku regiona.

Foto: RHMZ

- U subotu bi ponovo nad središnjim i istočnim predelima regiona moglo biti lokalnih pljuskova, ali u koliko ih i bude oni ne bi trebali biti tako jaki kao u petak posle podne. GFS za nedelju nad prostorom istočne BiH, jugozapadne i južne Srbije kao i dela središnje Srbije daje mogućnost nešto jačih pljuskova, ali za sada ostali modeli nisu skloni tom rešenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set