• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

14.07.2021

13:00

Radom do zvezda! Kikindski osnovci sanjaju velike snove

V. N.

Vesti

Radom do zvezda! Kikindski osnovci sanjaju velike snove

Podeli vest

Da se pobednici znaju na samom početku, pokazalo je 19 učenika kikindskih osnovnih škola koji su na republičkim takmičenjima osvojili prvo, drugo i treće mesto. Njih je zajedno sa nastavnicima ugostio gradonačelnik Nikola Lukač i članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje Milena Živkov

Đak generacije, Novak Despotović iz OŠ „Vuk Karadžić“ osvojio je drugu nagradu na republičkom takmičenju iz matematike i uspešno upisao  Matematičku gimnaziju u Beogradu.

- Takmičenje se ove godine održavalo po punktovima, u nekoliko mesta, a ja sam bio u Novom Sadu. Zadaci su bili prilično teški i konkurencija je bila dosta jaka. Zbog epidemije sam uglavnom vežbao zadatke kod kuće iz prethodnih godina i tako sam se spremao - rekao je Novak.

Foto: V. N.

Među osnovcima koji su bili uspešni iz različitih oblasti školske 2020/2021. godine je i Katarina Volić iz OŠ „Vasa Stajić“ u Mokrinu. Završila je sedmi razred i već je pronašla svoj budući put. Iako joj je prva ljubav matematematika, Katarina je ostvarila veći uspeh na polju fizike.

Foto: V. N.

- Na republičkom takmičenju iz fizike u Soko Banji osvojila sam treću nagradu. Svaki rad daje rezultate i zbog toga smatram da treba da sanjamo velike snove - kaže ova devojčica.

Mlađi osnovci bili su uglavno uspešni  na „Malim olimpijskim igrama“ održanim početkom juna u Beogradu, kada su se nadmetali ko će najbrže da savlada prepreke i prođe poligon.

Za sve njih, Grad je pripremio simbolične poklone kada im je poručeno da uvek mogu da računaju na pomoć lokalne samouprave.

- Veliko nam je zadovoljstvo da ugostimo uspešne, mlade ljude i naša vrata će uvek biti otvorena za njih. Bićemo tu da ih podržimo i pomognemo šta god da im bude potrebno i obezbedimo im što bolje uslove za rad - poručila je članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje Milena Živkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set