• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.07.2021

09:46

U ROKU OD 20 MINUTA SVE JE BILO UNIŠTENO! VETAR LOMIO DRVEĆE I NOSIO KONTEJNERE! Snažno nevreme u Lebanu za sobom ostavilo PUSTOŠ! Video

printscreen Twitter

Vesti

U ROKU OD 20 MINUTA SVE JE BILO UNIŠTENO! VETAR LOMIO DRVEĆE I NOSIO KONTEJNERE! Snažno nevreme u Lebanu za sobom ostavilo PUSTOŠ! Video

Podeli vest

Olujni vetar sa kišom i gradom za nepunih 20 minuta uništio je letinu u opštini Lebane, najviše paradajz pod plastenicima, i poplavio centar varoši

Kako su agenciji Beta potvrdili meštani iz Lebana i okolnih sela, u nevremenu sinoć najviše su stradali plastenici i ispod njih paradajz u selima Togačevce, Cekavica, Bošnjace i Pertate.

"Za samo dvadesetak minuta oluja je pocepala sve najlone na plastenicima i ostatke podigla, a grad je uništio paradajz. Samo smo pogledali i videli pustoš, tek ćemo da procenjujemo štetu", rekla je Jelena Ilić iz Cekavice.

 

 

Ova sela su istovremeno i najveći proizvođači povrća pod plastenicima u opštini Lebane, a neki ratari su nedavno besplatno delili paradajz u Leskovcu zbog niske otkupne cene.

Takođe, poljoprivrednici iz ovih sela trebalo je da učestvuju na prvom Pradajz festu u Lebanu 30. jula.

Zbog jake kiše i grmljavine sinoć je bio poplavljen i centar Lebana gde je vetar lomio drveće i nosio kontejnere, pa je glavna ulica bila zatvorena za saobraćaj.

Varoš Lebane, kao i cela susedna opština Medveđa, koja se strujom napaja iz trafo-stanice kod Lebana, bile su sat vremena bez struje jer je ona isključena radi predostrožnosti, kako je potvrđeno u Elektrodistribuciji u Lebanu.

U centrali Vatrogasno-spasilačke ekipe u Leskovcu potvrdjeno je da je tokom oluje grom udario na dva mesta u lebanskoj opštini i izazvao manje požare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set