• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

29.07.2021

15:35

ZRENJANIN NA IVICI EKOLOŠKE KATASTROFE! Zapalila se deponija, vatra nošena vetrom preti okolini, SVI VATROGASCI U PRIPRAVNOSTI/FOTO/

Grad Zrenjanin

Vesti

ZRENJANIN NA IVICI EKOLOŠKE KATASTROFE! Zapalila se deponija, vatra nošena vetrom preti okolini, SVI VATROGASCI U PRIPRAVNOSTI/FOTO/

Podeli vest

Građani Zrenjanina, posebno stanovnici naselja Bagljaš, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima osetili su dim sa gradske deponije, na kojoj je u sredu uveče izbio požar, koji još nije potpuno saniran

Foto: Grad Zrenjanin

 

-  Veoma je vruće i prema proceni da bi požar mogao da potraje nekoliko dana, u saradnji sa Vatrogasnim jedinicama, preduzete su mere da se vatra ne proširi van deponije - kaže gradonačelnik Simo Salapura, koji se na licu mesta uverio u trenutno stanje, uz napomenu da je vatru na obodnim delovima deponije, na kojima je trska, izazvala velika vrelina i da se vatra, nošena vetrom, prenela i na ostale delove deponije.

Foto: Grad Zrenjanin

 

Požar gasi vatrogasno-spasilačka jedinica, a kada se vatra u sredu uveče pojavila, prvi su reagovali vatrogasci iz dobrovoljno-vatrogasnog društva Aradac, mestanadomak Zrenjanina, u čijem ataru se zapalila trska.

Zvonko Rakić, sekretar Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zrenjaninu, ističe da su u pripravnosti i vatrogasna društva iz svih naseljenih mesta u prvom “prstenu” oko grada, sa 25 dobrovoljnih vatrogasaca i da stoje na raspolaganju za pomoć profesionalnim vatrogascima Policijske uprave u Zrenjaninu, uz konstataciju da je požar dubinskih slojeva smeća, koji se gasi zemljom.

Foto: Grad Zrenjanin

 


   
- Ovo je jedina deponija u gradu i  očigledno prevazilazi naše kapacitete, a procena je da svaki stanovnik Zrenjanina dnevno napravi oko jedan kilogram smeća i sve to stiže ovde. Planirana su i dodatna sredstva za sanaciju gradske deponije i nekoliko divljih deponija, kako bi ovakvi problemi bili rešeni i Zrenjanin bio ekološki čistiji - dodao je  gradonačelnik Salapura.
 

Tri buldožera i devet šlepera 

- Trenutno radimo sa tri buldozera i devet šlepera, koji konstantno raspoređuju i nasipaju zemlju, ali obzirom na veliku površinu koja je zahvaćena, biće potrebno određeno vreme za sanaciju.

Nasipanje zemlje jedini je način da se uguši metan i gasovi koji su zapaljivi, ali i pored svih teškoća, očekujem da će požar u toku dana biti saniran - kaže Zoran Protić, direktor Javno komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set