• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

11.08.2021

13:39

TOMISLAV MOMIROVIĆ U PRANJANIMA! Dugo nije bilo ulaganja, ali sada se stvari menjaju na bolje, OVO JE TEK POČETAK /VIDEO/FOTO/

RINA

Vesti

TOMISLAV MOMIROVIĆ U PRANJANIMA! Dugo nije bilo ulaganja, ali sada se stvari menjaju na bolje, OVO JE TEK POČETAK /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Rekonstrukcija regionalnog puta od Takova do Pranjana privodi se kraju. Ova deonica dužine 25 kilometara je žila kucavica za veliki broj sela koja gravitiraju ka ovom području i njena revitalizacija je bila neophodna. U ovim selima živi i radi nekoliko stotina mladih poljoprivrednika koji su odlučili da ostanu na svom ognjištu

"U ovaj put koji spaja nekoliko sela i koji je veoma važan uloženo je 350 miliona dinara. Biće izgrađene i pešačke staze i urađena horizontalna i vertikalna signalizacija uz sve prateće elemente. Nije nam cilj da gradimo samo industrijske komplekse, već na mestima koja to dozvoljavaju da sačuvamo u srpsku autentičnost.

Foto: RINA

 

 

Pranjani imaju svoju istoriju i uz adekvatna ulaganja može da postane i turističko čudo. Dugo nije bilo ulaganja, ali sada se stavari menjaju na bolje. Ovo je tel početak, a pravo i bolje vreme tek dolazi", izjavio je ministar saobraćaja Tomislav Momirović prilikom posete Pranjanima.

Poboljšanje putne infrastrukture i bolje prohodnosti za teretna vozila uticaće na razvoj privrede ovog mesta, kao i lokalnog turizma u okviru koga je i sve popularnija Manifestacija  „Sabor violine“.

Foto: RINA

 

"Mi smo zajednički sa putevima Srbije ispratili čitav projekat, čija je vrednost preko 3 miliona evra i to je značajno sa čitav  pranjanski kraj koji će dobiti bolju povezanost sa samim autoputem, a završetak radova planiran je za do kraja godine.

Ovo je značajan projekat koji meštani čekaju preko 30 godina, a koji će doprineti saniranju i poboljšanju protočnosti puta za teretna vozila. Ovde je otvoreno i nekoliko fabrika, značajnih za meštane pranjanskog kraja, ali i čitave opštine. Bez putne infrastrukture, razvoj turizma i uopšte, privrede sigurno ne bi bio moguć“, izjavio je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.

Foto: RINA

 

Ova investicija je najveća u proteklih pola veka koja je stigla u ovaj kraj. Naročito značajna i zbog budućih generacija, koje će ovde ostati da žive ukoliko budu imali sve uslove, a dobra putna infrastrktura je jedan od njih.

Foto: RINA

 

„Sada će našim meštanima od Pranjana do Takova biti potrebno samo 20 minuta. Naša deca sada će bez problema ići u škole u našoj opštini, a brojni benefeti će se osetiti i na poljima poljoprivrede, privrede, i naravno turizma“, naglasio je Radovin Veselinović, predsednik MZ Pranjani.

Sa unapređenim putevima izvestan je razvoj pranjanaskog kraja sa posebnim naglaskom na turizam  koji u ovom mestu ima ozbiljne potencijale.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set