• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

15.08.2021

20:21

Osvajač prve trube ekskluzivno za Informer: U mojoj porodici TRUBA JE SVE! Osvojiću još jednu da postanem majstor trube! Foto

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Osvajač prve trube ekskluzivno za Informer: U mojoj porodici TRUBA JE SVE! Osvojiću još jednu da postanem majstor trube! Foto

Podeli vest

Na 60. jubilarnom Saboru trubača prvu trubu je osvojio Kristijan Azirović iz Bojnika, dok je nagradu za najbolji orkestar poneo Vladimir Ivanović iz Surdulice

Odmah nakon dodele ovog velikog priznanja presrećni Kristijan, koji je nagradu dobio i 2013. je rekao za Informer da ne planira ovde da stane i da želi da osvoji još jednu "prvu trubu" što bi ga svrstalo među majstore trube čija su imena na spomeniku u centru Guče.

- Truba je mojoj porodici sve. Deda je bio trubač, otac isto kao i stric, svi se ovim bavimo. U Guči se takmičim još od 2008. kao omladinac, 2012. sam u toj konkurenciji osvojio sve nagrade, i čim sam ušao u seniore 2013. uzeo sam prvu trubu. Evo sada sam je ponovo osvojio i treba mi još jedna da postanem majstor trube i da mi ime bude zapisano na spomeniku u Guči. Zato nema puno slavlja, proslaviću sa ženom decom i porodicom i nastavljam dalje da radim ne bi li osvojio još jedno ovakvo priznanje - iskren je bio Kristijan.

Ništa manje srećan nije bio ni Vladimir Ivanović iz Surdulice koji je osvojio nagradu za najbolji orkestar. On je za naš list rekao da mu je ovo najbolji dan u životu i veliki omaž njegovoj porodici u kojoj se truba svira već 150 godina.

- Nemam reči kojima bih opisao koliko sam srećan. Sa 27 godina, osvojiti jedno ovakvo priznanje to je nesto što se retko događa. Isplatio nam se sav znoj i rad. U mojoj porodici se truba svira 150 godina, svi moji preci su je svirali i ovu pobedu posvećujem tome - iskren je Ivanović.

 

  • Druga truba sabora je Marko Gligorijević a treća truba Vladimir Ivanović.
  • "Zlatnu trubu" kao najbolji tubač po izboru žirija publike osvojio je Marko Trnavac iz Mršelja kod Guče.
  • Najbolji orkestar ovogodišnjeg takmičenja je orkestar Vladimira Ivanovića, drugi je orkestar Marka Trnavca a treći orkestar "TImočki veseljaci".
  • Nagradu za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Jovice Jovanovića, nagradu za najbolje odsvirano kolo oreksar Kristijana Azirovića, a za pesmu orkestar Marka Gligorijevića.
  • Najbolji bubnjar Sabora je FIlip Stojanović, tenorista Milutin Jevđić, a basista Stefan Ilić.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set