• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

24.08.2021

12:44

UDRI BRIGU NA VESELJE, U ZRENJANINU POČINJU DANI PIVA! U centru zabave na dve lokcije posetioci će IPAK IMATI JEDNU OBAVEZU!

G.Z.

Vesti

UDRI BRIGU NA VESELJE, U ZRENJANINU POČINJU DANI PIVA! U centru zabave na dve lokcije posetioci će IPAK IMATI JEDNU OBAVEZU!

Podeli vest

Manifestacija Dani piva u Zrenjaninu, 36-ta po redu od 26. do 29. avgusta, najavljena je po tradiciji, uz neizbežnu kriglu "tečnog hleba" u bašti Gradske kuće

 -  Naše Dane piva su mnogi pokušali da kopiraju, ali su oni specifični po svom sadržaju i po ljudima, konceptu organizacije na nivou cele Srbije - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, uz napomenu da je ovogodišnji program kvalitetan, kako kulturno - umetnički, tako i zabavni, uz mnoštvo koncerata, sportskih sadržaja i ostalih aktivnosti koje će zadovoljiti ukuse svih sugrađana, ali i brojnih gostiju koji su najavili dolazak.

Foto: G.Z.

 

Striktno poštujići propisane mere kriznog štaba, organizatori najveće i najstarije manifestacije u Banatu, upozoravaju da će dve lokacije,  Žitni trg i Trg slobode, biti ograđene, uz  kovid redare i proveru prlikom koje će ljudi morati da pokažu dokaz da su vakcinisani ili da poseduju negativan test na koronu.

Direktor Vojvođanskog sinfonijskog orkestra i Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar, nije skrivao zadovoljstvo što i ove godine njegova Filharmonija otvara seriju koncerata na glavnom gradskom trgu.

- Ove godine smo izabrali latino temu,  pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Kojića i Belu Mavraka, jednog od najpoznatijih svetskih tenora - naglasio je Bugar, otkrivajući malu tajnu, tj. drugi događaj koji se razvija prvi put ove godine, Aba i Metalika sinfonik, dva objedinjena projekta, o kojima će se tek pričati, a čast što će svirati sa Zrenjaninskom filharmonijom izrazili su Boško Đelilović, iz Aba tribjut benda i Steva Mesaroš iz Metalike.

Foto: G.Z.

 


 

Besplatno pivo na ulicama Zrenjanina 

U utorak, 24. avgusta, po tradiciji organizatora iz Turisgičke organizacije Zrenjanina, upravo iz bašte Gradske kuće, krenuće pozivari i deliti besplatno pivo. 

 

Foto: G.Z.

 
Divlje jagode idu uz pivo

Sead Lipovača, osnivač i gitarista grupe Divlje jagode, uz zahvalnost na pozivu, podsetio je da bend traje  40 godina, uz prodatih više od tri miliona albuma i najavio svetski koncert benda sa Balkana, u srcu Banata.  
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set