• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

25.08.2021

10:51

UŽICE SE DIČI GRADSKIM TRGOM! Povodom velikog jubileja žile kucavice ovog grada POSTAVLJENA IZLOŽBA NA OTVORENOM

Z.G.

Vesti

UŽICE SE DIČI GRADSKIM TRGOM! Povodom velikog jubileja žile kucavice ovog grada POSTAVLJENA IZLOŽBA NA OTVORENOM

Podeli vest

Na Gradskom trgu u Užicu otvorena je izložba “60 godina užičkog trga”. Na 43 panoa koje je objedinio Istorijski arhiv Užice nalaze se najraznovrsnija svedočenja o šezdeset godina užičkog trga

Izložbu je otvorila gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, uz prisustvo direktora istorijskog arhiva Užice Željka Markovića, istoričara Dejana Ristića i mnogobrojnih sugrađana.

- Gradski trg u Užicu već šest decenija predstavlja žilu kucavicu ovog grada. On je za Užičane mesto okupljanja, sastajanja i rastajanja, mesto na kome kao da sve počinje i završava se. Za generacije srednjoškolaca ovo mesto je bilo, jeste i biće tačka susreta pre i posle škole, ili u večernjim satima kada Trg progovori kroz njihov žamor.

Foto: Z.G.

 

Za najmlađe i najstarije sugrađane ovo je prostor za igru i odmor, druženje sa vršnjacima, uživanje u kulturnim manifestacijama – rekla je gradonačelnica.

Ona kaže da prema mišljenju naših i stranih stručnjaka, užički Trg partizana predstavlja najveći domet jugoslovenske i srpske arhitekture i urbanizma nakon Drugog svetskog rata. U rekordnom vremenu, za nepune tri godine nekadašnja Žitna pijaca je, zahvaljujući krativnosti i nadahnutosti arhitekte Stanka Mandića i vrednih neimara izrasla u jedinstvenu urbanističku celinu u srcu Užica. Кao i nemerljivim doprinosom i angažovanjem tadašnjeg predsednika opštine Titovo Užice, gospodina Rajka Ječmenice.

- Mi smo oduvek znali da je naš Trg jedna od najlepših otvorenih pozornica, ne samo u Srbiji ili nekadašnjoj Jugoslaviji, već i šire - zaključila je gradonačelnica, podsećajući da će izložba na Gradskom trgu biti postavljena do 9. oktobra Dana Grada. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set