• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

04.09.2021

15:26

DANI KULTURNOG UZDIZANJA! U Topli počeo Osmi Festival duodrame

Vesti

DANI KULTURNOG UZDIZANJA! U Topli počeo Osmi Festival duodrame

Podeli vest

Pod pokroviteljstvom opštine Topola i Ministarstva kulture i informisanja, u organizaciji Kulturnog centra Topola i Udruženja «Festival duodrame», biće održan osmi Festival duodrame

Festival je jedinstven u Srbiji i regionu, takmičarskog je karaktera i na njemu učestvuju profesionalna pozorišta, kao i pozorišne kompanije ili nezavisne pozorišne trupe,  po pozivu selektora Jelene Mijović, dramaturga pozorišta «Atelje 212».

U okviru festivala pubilici će biti prikazane predstave :

04.09. Svečano otvaranje Festivala – obraćanje Nebojše Bradića, predsednika žirija predstava  Moj muž (Jovana Belović i Sanja Marković) Jugoslovensko dramsko pozorište

05.09.  Uvjek će nam ostati ljubav (Jelena Miholjević i Dražen Čuček) Teatar Rugantino, Zagreb

06.09.  U čeljusti medveda (Marija Bergam i Damjan Kecojević) Bitef teatar

07.09. Gidionov čvor (Bojana Milanović i Simonida Mandić)  Gradsko pozorište Bečej

08.09. Jedan Pikaso (Sofija Juričan i Tihomir Stanić) Atelje 212

09.09. Ko je ovde idiot? (Milan Kalinić i Srđan Ivanović), Jugoart, revijalna predstava i svečana dodela nagrada žirija i publike.

Ovogodišnji sastav žirija: Nebojša Bradić, pozorišni reditelj; Maša Mihailović, umetnički sekretar pozorišta «Ateljea 212» i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar i teatrolog.

Foto: printscreen

 

 

Nagrade:

Najbolja predstava – Karađorđev pečatnik (reprodukcija) i umetnička slika

Najbolja muška uloga – umetnička slika

Najbolja ženska uloga – umetnička slika

Specijalna nagrada – umetnička slika

 

Odluka publike:

Najbolja predstava – umetnička slika

Sve predstave biće održane u Sali bioskopa sa početkom u 20 časova.

U skladu sa opštim merama i preporukama propisanim od strane Vlade Republike Srbije, za bezbedno organizovanje rada ustanova kulture, svi posetioci Festivala duodrame moraće da nose zaštitnu masku tokom trajanja predstava, kao i da dezinfikuju ruke prilikom ulaska u ustanovu.

Sredstva za dezinfekciju biće obezbeđena od strane organizatora. Broj karata će biti ograničen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set