• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

14.09.2021

16:18

ŽEĐ POD BAGDALOM! Kruševljani trče za cisternama za vodu, dok ona TEČE ULICAMA!

R.B.

Vesti

ŽEĐ POD BAGDALOM! Kruševljani trče za cisternama za vodu, dok ona TEČE ULICAMA!

Podeli vest

Voda sa akumulacije jezera Ćelije , koja se prečišćena u Fabrici vode u Majdevu distribuira magistralnim cevovodom prema Kruševcu i okolnim prigradskim i seoskim naseljima, posle otklanjanja havarije u Lipovcu, koristi se samo u sanitarne svrhe i pripremanje hrane, ali nije za piće

U ,,Vodovodu-Kruševac,, tvrde da ,,sve službe pažljivo prate situaciju i da je za gradjane obezbedjeno 17 stacionarnih i 15 pokretnih cisterni sa zdravom pijaćom vodom,,. Na ovo mnogi građani reaguju, naglašavajući nam da cisterni nema nigde u njhovom okruženju.

Tragom ovoga, obišli smo grad i, zaista , danas u vremenu od 13 do 15 časova nismo naišli ni na jednu cisternu, niti na postavljen kontejner sa zdravom pijaćom vodom, ni u centru grada, ni u blizini škola.

Zatekli smo, samo, kod raskrsnice Kosovske i Pećke ulice, u pozadini bolnice, kako je neko , najverovatnije namerno, odvrnuo slavinu sa uličnog priključka pa voda sa gradskog vodovoda više od dva sata lije niz ulicu prema Lazarici. Verovatno je to, za neupućene, neki znak da je voda posle havarije potekla u Kruševcu.

Tehnička voda za pranje ulica

Tehnička voda, koju trenutno imaju svi koji se snabdevaju sa sistema Ćelije, na osnovu pravilnika o kvalitetu vode, može da se koristi za polivanje i pranje ulica.

Nakon izbistrenja, uz tehničku obradu – kuvanje ili zagrevanje u bojlerima – može da se koristi za kupanje i pranje posudja, navode specijalisti higijene.

Iz Zavoda za javno zdravlje Kruševac, koji prati kvalitet vode sa sistema Ćelije, nakon tri uzorkovanja koji zadovolje standarde i propise o ispravnosti, proglasiće vodu hemijski i mikrobiološki ispravnom i tada će moći da se koristi za piće i pripremanje hrane u sirovom obliku, bez prethodne termičke obrade, izjavila je za RTK specijalista higijene i humane ekologije Sladjana Stanić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set