• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

02.10.2021

15:34

BIĆE OPLENAČKE BERBE! Ove godine kao nikad pre, evo programa Berbe i Sabora/FOTO/

Vesti

BIĆE OPLENAČKE BERBE! Ove godine kao nikad pre, evo programa Berbe i Sabora/FOTO/

Podeli vest

U organizaciji Opštine Topola i TO „Oplenac“ od 8-10. oktobra u Topoli će biti održana 58. Oplenačka berba i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva

Obeležavanje Oplenačke berbe otpočeće u  petak, dečjim programom na Vinskom trgu od 10 časova. Svečano otvaranje 58. Oplenačke berbe zakazano je za  14 časova  u Karađorđevom gradu a od 15:30 započeće i obeležavanje manifestacije „Miholjski susreti sela“. 

U 16 časova u vinskoj ulici svečano će biti otvoren sajam vina, suvenira i domaće radinosti dok je za 18 časova zakazana etnomuzikološka radionica, pevanje iz vika ili kako naučiti pevanje iz vika, moderator profesor dr. Dimitrije Golemović, Vizitorski centar.

Foto: TopPres

 

Drugog dana Oplenačke berbe, u subotu od 7 časova započeće takmičenje u pripremi gulaša „Kraljevski kotlić“ na platou ispred Vizitorskog centra a za 10 časova je zakazan Kulturno umetnički program na Vinskom trgu. U 10 časova održaće se Nacionalna izložba pasa svih rasa na Fudbalskom igralištu u selu Žabare.

Od 12 časova je izložba grozđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole „Kralj Petar I“. U 13 časova na Vinskom trgu dodeliće se nagrade sa 17. Međunarodnog ocenjivanja vina i rakija. U 14:30 sa Oplenca do Karađorđevog grada proćiće svečani defile učesnika Sabora izvornog narodnog stvaralaštva a u 15 časova Sabor će biti svečano i otvoren u Karađođevom gradu. Za 19 časova zakazan je koncert Dejana Petrovića i Big Benda na Vinskom trgu.

Foto: Toppress

 

Poslednjeg dana Oplenačke berbe, u nedelju u 11 časova održaće se koncert KUD Oplenac sa gostima na Vinskom trgu a od 12 časova X susreti mladih pevačkih grupa Srbije. U 17 časova na Vinskom trgu koncert će održati i „Amadeus bend“ čime će se i završiti ovogodišnja Oplenačka berba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KAD IMAMO PUT, IMAMO SVE! Počeli radovi i u Zagorici! Deonica puta skratiće put od Topole do Mladenovca za nekoliko kilometara!
Srbija

KAD IMAMO PUT, IMAMO SVE! Počeli radovi i u Zagorici! Deonica puta skratiće put od Topole do Mladenovca za nekoliko kilometara!

Preko 2.000 kilometara lokalnih puteva asfaltirano je na teritoriji u Srbije u prethodnom periodu. Skoro sva sela dobila su novi asflat i dok je za nekog to možda samo par kilometara, za one koju su ostali na dedovini rešeni da rade i zarade od poljoprivrede to je prozor u svet. Lokalna putna infratsruktura na teritoriji opštine Topola sada izgleda potpuno drugačije. Najradosniji su meštani sela Šume jer je deonica duga preko šest kilometara povezala na stotine domaćinstava

28.09.2021

15:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set