• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

07.11.2021

23:31

VELIKI SNOVI MALENOG MATEJE IZ SEVERNE MITROVICE: Najveća želja mi je da zaigram za Crvenu zvezdu, kao moj idol Milan Borjan

Informer

Vesti

VELIKI SNOVI MALENOG MATEJE IZ SEVERNE MITROVICE: Najveća želja mi je da zaigram za Crvenu zvezdu, kao moj idol Milan Borjan

Podeli vest

Snovi dece uglavnom su slični, svi imaju svoje idole u sportu, glumi, muzici i sanjaju da jednog dana budu kao oni. Mnogima se snovi ne ispune, jer je za ispunjenje sna važan i mukotrpan rad, kao i talenat. Mateja Micevski iz Kosovske Mitrovice ispunjava sve uslove, vredno trenira, talentovan je, dobar u školi, poslušno dete, jedino što ga 'koči' na putu ka ostvarenju snova je teška situacija u kojoj odrasta, kao dete sa Kosova i Metohije

Mateja je rođen februara 2009. godine, samo mesec dana nakon što su dve jake ekplozije pogodile Kosovsku Mitrovicu. Njegov otac Ivan 1999. godine, morao je sa majkom i sestrom da napusti južni deo Kosovske Mitrovice i izbegne u severni deo, kako bi sačuvali žive glave i tu, na upoznaje Matejinu majku Mariju. Priča o Matejinom odrastanju slična je kao priče i sve ostale srpske dece sa Kosva i Metohije. Stalni strah i strepnja, za njegovu bezbednost i budućnost često obuzimaju njegove roditelje, međutim, Mateja je odlučio da bude iznad toga. 

Iako nema ni brata ni sestru i ne može dugo da ostaje napolju, da se šeta ili igra sa svojim drugarima bez nadzora roditelja, iako ne može da ode biciklom i da zaboravi kada je krenuo, ovaj hrabri dečak ne dozvoljava da mu to skine osmeh sa lica.

Foto: Informer

Naime, Mateja je sa 6 godina shvatio da je fudbal ono što ga čini najsrećnijim, pa su roditelji sve učinili da mu omoguće da trenira, i u tako teškim uslovima, budući da je na Kosovu i Metohiji problem sve, od prostora za treniranje, preko dostupnosti opreme, pa i do trenera koji dolaze čak iz Novog Pazara. Prve korake u fudbalu, naš heroj napravi je u FK Trepča, a dve godine nakon toga, prelazi u OFK DIF iz Kosovske Mitrovice. Svakoga dana on vredno trenira, a dva puta nedeljno, kada ima treninge da sa trenerom za golmane, ide u Zubin Potok čak 25 kilometara u jednom pravcu, kako bi uvežbao tehiku! 

- Nije mi problem tih pedeset kilometara koje pređem, jer mi je moja želja da se usavršim kao golman velika - kaže Mateja, a roditelji potvrđuju. Mateja ne samo da je sa svojim timom osvajao brojne turnire, već je više puta proglašavan za najboljeg golmana u svojoj kategoriji. 

Iako su se za Mateju Micevskog već raspitivale razne omladinske škole iz regiona, on gleda samo u pravcu jedne. Jedan od najvećih životnih snova ovog dečaka bio je da upozna svog idola u profesionalnom smislu, Milana Borjana, a kada mu se ta želja ispunila - shvatio je da može sve. Tada je poželeo nešto veliko, zbog čega svaki dan trenira i ne posustaje ni kada je teško. 

Foto: Informer

- Moja najveća želja je da odigram barem jednu utakmicu za Crvenu Zvezdu, da postanem golman kao Milan Borjan i zato mi ništa nije teško. Bude mi malo žao kada vidim koliko se mama i tata muče da mi sve obezbede i ta njihova odricanja meni daju snagu da budem još bolji, pa sam im obećao da ću ih, jednog dana, učiniti ponosnima na mene i da ću ostvariti svoj san! - kaže u dahu Mateja.

A nama ne preostaje ništa drugo, nego da verujemo u Mateju i njegove snove, da verujemo da će postići sve ono u šta i sam veruje, kao u Boga!Tada sve vidite. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set