• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

26.11.2021

16:45

MALI JOVAN ĆE DOBITI NOVA KOLICA! Sa suzama radosnicama u očima, dečakova majka nije krila ZAHVALNOST NA VREDNOM POKLONU

SZC

Vesti

MALI JOVAN ĆE DOBITI NOVA KOLICA! Sa suzama radosnicama u očima, dečakova majka nije krila ZAHVALNOST NA VREDNOM POKLONU

Podeli vest

Porodica Gajić iz Majdanpeka, Goran i Ljiljana dugogodišnji radnici Rudnika bakra u Majdanpeku godinama se suočavaju sa velikim problemom kojeg je od rođenja donela bolest njihovom trećem detetu, petnaestogodišnjem Jovanu i vezala ga za invalidska kolica

Umesto da svoje tinejdžerske dane provodi sa društvom u diskotekama, na sportskim terenima, Jovan je godinama na mukama i detinjstvo provodi u kolicima a sve to preživaljavaju i sa njim dele i roditelji, koji se na svaki način trude da ovom dečaku olakšaju muke.

Saznavši za probleme svojih radnika, predstavnici kineskog rukovodstva Rudnika bakra u Majdanpeku ali i ostali radnici njihovi sunarodnici koji su angažovani u firmama podizvođača radova u Kompaniji Zi Đin odmah su organizovali i prikupili 105 hiljada dinara kako bi se Jovanu kupilo novo zdravstveno pomagalo, a novac je uručio zamenik direktora Rudnika bakra u Majdanpeku, Čeng Quingfeng, koji se lično pobrinuo da dečak dobije i neke posebne poklone.

,, Ovo je jedan od načina našeg razumevanja za muke ove porodice. Želimo Jovanu dobro zdravlje i brz oporavak, rekao je zamenik direktora RBM Majdanpek pri Kompaniji Serbija Zi Đin Copper.

Koliko će ovo značiti ne samo Jovanu već i čitavoj porodici Gajić, majka Ljiljana nije krila sreću i zahvalnost kineskim radnicima koji su pokazali svoju plemenitost i dobrotu želeći na ovakav način da im pomognu.

,, Jovan je već veliki dečko. Pohađa osmi razred, ulazi u pubertet i naglo raste, pa su mu ova kolica postala mala. Ova pomoć će nam puno značiti da mu kupimo nova, veća i koliko toliko olakšamo život. Hvala svima do neba i neka im se dobro, dobrim vrati, rekla je majka Ljiljana Gajić, iskreno dirnuta ovim humanim gestom kineskih državljana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SREDSTVA STIGLA NA PRAVU ADRESU! Evo kome je  Bratislav Gašić donirao novac od presude Osnovnog suda u Kruševcu
Srbija

SREDSTVA STIGLA NA PRAVU ADRESU! Evo kome je Bratislav Gašić donirao novac od presude Osnovnog suda u Kruševcu

Nakon što su čuli vest o nameri direktora Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića da novac od presude zbog povrede časti i ugleda, protiv predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Kruševcu Dejana Stevanovića, donira u humanitarne svrhe za korisnike Doma za nezbrinutu decu u Kruševcu „Jefimija,,i kruševačkom Centru za osobe sa invaliditetom, stigla je reakcija iz ovih ustanova

18.11.2021

11:23

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set