• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

16.12.2021

17:11

PRE PRAZNIKA STIGLA IM JE SREĆA! Četiri mlada bračna para dobila sredstva za kupovinu kuća

R.B.

Vesti

PRE PRAZNIKA STIGLA IM JE SREĆA! Četiri mlada bračna para dobila sredstva za kupovinu kuća

Podeli vest

Kuće po programu Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o selu dobili su Snežana Ignjatović i Gordan Rakić , Marko Andjelović i Tatjana Pantić iz Bošnjana , kao i mlada porodica Urošević iz Trebotina, kod Kruševca

Četiri mlada bračna para su na konkursu Vlade Republike Srbije i Ministarstva za brigu o selu dobila sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom na području opštine Varvarin.

Podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i samohrani roditelji do 45 godina starosti , koji su odlučili da započnu svoj život na selu, tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selo.

Foto: R.B.

Porodica Urošević

Porodica Radosavljević iz Obreža je medju prvima dobila sredstva u iznosu od oko 10 .000 evra. Snežana Ignjatović i Gordan Rakić i Marko Andjelković i Tatjana Pantić iz Bošnjana su pre desetak dana potpisali ugovore, a poslednja u nizu dobitnika je mlada porodica Utošević iz Trebotina, kod Kruševca, koja će žiovot nastaviti u Karanovcu, potvrdio je Dejan Milanović, zamenik predsednika Opštine Varvarin.

- Tri para su iz našše opštine i jedan par dolazi nam iz Kruševca.Ovaj program, koji je u celosti u Varvarinhu realizovan, mladim bračnim parovima omogućiće da se osamostale i prošire svoju porodicu i obezbede svoj krov nad glavom- izjavio je Milanović.

Vrednost porodičnih kuća sa okućnicom koje su zainteresovani sami pronazili nije mogao biti iuznad 1,2 miliona dinara. Nadležne komisije su izvršile procenu vrednosti i proveru imovinsko- pravnih odnosa za svaku nepokretnost 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set