• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

29.12.2021

16:16

MASOVNO TROVANJE U PROKUPLJU?! Posle proslave u jednom restoranu oko 30 osoba osetilo tegobe, SUMNJALO SE I NA KORONU

Vesti

MASOVNO TROVANJE U PROKUPLJU?! Posle proslave u jednom restoranu oko 30 osoba osetilo tegobe, SUMNJALO SE I NA KORONU

Podeli vest

Oko tridesetak osoba u Prokuplju ovih dana osetilo je mučninu, glavobolju i ostale simptome, koji liče na stomačni virus, a svi su bili na novogodišnjoj proslavi u jednom prokupačkom restoranu

Reč je o zaposlenima u Tehničkoj školi „15.maj“ i vaspitačima u Predškolskoj ustanovi „Neven“. Mnogi od njih su zatražili pomoć lekara, a Predškolska ustanova „Neven“ je zaposlene koji imaju tegobe uputila na vanredni sanitarni pregled.

Ove dve organizacije su u različitim danima imali proslave u tom restoranu. Tek nakon analiza znaće se šta je uzrok tegoba. Određeni broj lica sa tegobama podneo je i prijave Sanitarnoj inspekciji.

Prema nalazima lica koja su se javila lekaru, u pitanju je bakterijska infekcija, ali ne može se utvrditi o kojoj bakteriji je reč, dok se ne uradi analiza stolice.

- Bilo je užasno. Ja ne pijem i sve vreme sam pila sok. U subotu smo imali proslavu, a u nedelju popodne sam dobila tegobe. Čitavu noć sam povraćala. I sada mi nije dobro, boli me glava imam blove u mišićima- kaže jedna od profesora koja ima tegobe.

Od 30 osoba sa iste proslave čak 24 imalo tegobe

Slične su priče i ostalih, a primera radi u Tehničkoj školi od 30 koliko je bilo na proslavi, čak dvadeset i četvoro njih ima tegobe. Većina nije potražila pomoć lekara, ali ima i onih koji jesu. Kako su im urađene samo analize krvi, pokazale su da je reč o bakterijskoj infekciji. Iako se dežurni lekar nije izjašnjavao, upućeni su na strogu dijetu i eventualne analize stolice.

- Pošto sam jedva preživeo nedelju, potražio sam pomoć lekara. Prema nalazu krvi, kako mi je rečeno, u pitanju je bakterijska infekcija. Danas sam podneo prijavu Sanitarnoj inspekciji,a ono što me iznenadilo je da je lice koje je na pisarnici u opštinskoj zgradi overavalo moju prijavu bilo vrlo ironično i prokomentarisalo da sam prepio. To nije istina- kaže nastavnik koji je svoj slučaj prijavio svim nadležnim institucijama. On je vakcinisan i morao je da uradi i kovid test, koji je potvrdio da je negativan.

Tegobe osetile i vaspitačice u vrtiću

Da su se pojavile tegobe i kod zaposlenih u vrtiću potvrđuje i direktorka PU „Neven“ Vesna Jovanović. Ona kaže da oko sedam vaspitačica ima tegobe, te da su sve kući, odnosno ne rade, a kod svih njih urađene su sve potrebne analize. Rezultati se očekuju u petak.

-Za sada ne znamo šta je u pitanju i o tome ćemo moći da pričamo kada stignu rezultati uzoraka stolice i sve ostalo- kaže Jovanović.

U Sanitarnoj inspekciji u Prokuplju nisu mogli da komentarišu i uputili su nas na Republičku sanitarnu inspekciju u Nišu, te smo im se zvanično obratili i čekamo odgovor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set