• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

05.01.2022

12:58

Nacionalni park ponovo deli besplatne badnjake

S. K.

Vesti

Nacionalni park ponovo deli besplatne badnjake

Podeli vest

Za predstojeće Božićne praznike JP "Nacionalni park Fruška gora“ u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće besplatno građanima preko 20.000 pripremljenih badnjaka kako bi tradicija i običaji bili ispoštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji AP Vojvodine

Za građane Novog Sada podela besplatnih badnjaka biće na uglu ulice Modena i Zmaj Jovina u četvrtak  u 9 sati. Stručna lica JP "Nacionalni park Fruška gora“ pripremili su badnjake sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka.

Iz Nacionalnog parka napominju da će njihova čuvarska služba,  zajedno sa policijom,  u tri smene kontrolisati posebno delova gde se nalaze mlade hrastove sastojine, kako bi se sprečila svaka nedozvoljena seča hrastovih stabala.

Organizovana je podela besplatnih badnjaka i u Opštinama Sremski Karlovci (gradski trg), Irig (park), Sremska Mitrovica (gradski trg), Ruma (gradski trg) i Šid (trg). U toku noći 5. na 6. januar u ranim satima, već od 4 h,  organizovana je podela besplatnih badnjaka za sve one koji nameravaju da se upute u šumu. Pripremili smo 5.000 badnjaka kako bi tradicija i običaji bili ispoštovani,  uz prevenciju ekološke štete bespravnim sečenjem – navode u „nacionaom parku Fruška gora“.

Oni su apelovali da se običaj seče badnjaka prepusti stručnim licima u skladu sa planskim uzgojem šuma na području Nacionalnog parka i podsećaju da je suština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika upravo u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi kako jednih prema drugima tako i svih nas prema prirodi i njenoj zaštiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set