• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. B.

05.01.2022

14:05

Humanitarna akcija u Kruševcu uoči Božića

R. B.

Vesti

Humanitarna akcija u Kruševcu uoči Božića

Podeli vest

Kolo srpskih sestara Kruševac i ove godine uoči Božića organizovalo je tradicionalnu akciju prodaje pšenice i badnjaka

Prodajni štand postavljen je 4., 5. i 6.januara ispred Kruševačkog pozorišta, a članice Kola dežuraju od 10 do 17 časova. Prikupljeni novac biće upotrebljen za nastavak lečenja devojčice Kristine Blagojević(2005.godište). Ovom prilikom upućen je poziv sugradjanima da kupovinom badnjaka na štandu Kola srpskih sestra, koji je postavljen ispred pozorišta, podrže ovu humaniranu akciju i na taj način doprinesu bržem prikupljanju sredstava za Kristinino lečenje.

Foto: R. B.

    Kristina Blagojević, koja je u izuzetno teškoj situaciji i obzirom da je njeno stanje alarmatno, zahteva hitnost u daljoj borbi za njen život u Turskoj. Udruženje gradjana ,,Prava žena,, organizovalo je turnir u malom fudbalu, a sav prihod namenjen je za Kristinino lečenje. Učešće u humanitarnom turniru u malom fudbalu uzele su 32 ekipe. Jednodnevni turnir počeo je revijalnom utakmicom najmladjih igrača, a potom su se redjale ekipe starijih. Turnir je pratio i odredjeni broj gledalaca, koji su svojom donacijom podržali još jednu humanitarnu akciju za Kristinu.Na ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno je 210.410 dinara.

Foto: R. B.

Kristina je rodjena 09.09.2005. godine u Kruševcu kao drugo dete iz uredno vodjene i kontrolisane trudnoće. Živi sa roditeljima i dva brata u selu Globare pored Kruševca.

  Kristina je do 2020. godine bila zdravo i veselo dete koje je uživalo u svom detinjstvu sve kada su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije. Usledili su , potom, specijalistički pregledi i dijagnostika. Tek u leto 2021. godine kada je imala epileptični napad, nakon CT glave koji je pokazao promene na mozgu konstatovano je da Kristina ima zloćudni tumor.

Foto: R. B.

Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju pri Kliničkom centru u Beogradu. Operativni zahvat je prošao uredno i tumor je u celosti uklonjen. Utvrdjeno je da je u pitanju najagresivniji tumor Glioblastom gradus IV.

Kristinu tek čekaju mučne hemioterapije…, a za nastavak njenog lečenja roditelji više nisu u mogućnosti da sami snose troškove lečenja pa su se obratili svim humanim ljudima da im pomognu. Kristinin mladji brat se 2011. godine suočio sa leukemijom i izašao iz bolesti kao pobednik.

Foto: R. B.

Zdravstvena situacija u kojoj se nalazi mlada Kruševljanka Kristina Blagojević probudila je mnoge humane ljude. Sredstva su joj potrebna za lečenje, specijalističke preglede, rehabilitacije, laboratorijske analize, za lekove i suplemente, fizikalne tretmane, medicinski potrošni materijal kao i za putne troškove i smeštaj.

Raduje činjenica da su se mladi već uključili u sve akcije koje su pokrenula humanitarna udruženja. Nekoliko dana unazad organizuju se humanitarne akcije za pomoć školskoj drugarici Kristini, koja boluje od kancera. Na inicijativu učenika Gimnazije i Književne omladine održana je Humanitarna književna tribina. Književna omladina Gimnazije daće svoj doprinos prikupljanju dela sredstava od 200 hiljada evra koliko je potrebno za nastavak lečenja ove mlade devojkie i njenu pobedu.

Učenici Prve politehničke škole u Kruševcu organizovali su, takodje, humanitarnu akciju za pomoć školskoj drugarici Kristini.   Na inicijativu učenika smera grafički dizajner, a potom i uz podršku profesora i mnogih drugih koji su podržali  djačku  ideju, školski vršnjaci  prikupljaju novac od prodatih slika, koji je namenjen za lečenje školske drugarice  Kristine Blagojević.

 Akciju podržavaju i brojna udruženja, medju kojima Fondacija ,,Aleksandar Šapić,, , Udruženje „Marko Cara Milanović,, , „Prava žena,,, donatori i pojedinci…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set