• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

15.01.2022

16:00

NEMA VIŠE ZIME ZA KRAGUJEVAČKE SPORTISTE! U novom atletskom centru vrednom 250.000 evra TRENIRA SE 365 DANA

G.K.

Vesti

NEMA VIŠE ZIME ZA KRAGUJEVAČKE SPORTISTE! U novom atletskom centru vrednom 250.000 evra TRENIRA SE 365 DANA

Podeli vest

Kragujevčani su dobili novi sportski objekat u sklopu kompleksa otvorenih gradskih bazena, vredan 25.000 evra, koji će omogućiti da se i tokom zime nesmetano obavljaju treninzi.

Otvoren je Atletski centar u prvi put u istoriji grad ima atletsku stazu koja je proširena peščanom jamom, kompletno opremljenu teretanu, a krajem marta će još jednom donacijom Srpskog atletskog saveza dobiti tartan stazu za atletski tunel.

- Sportski profesionalci koji ovde rade kazali su nam da imaju veliki problem da nadoknade fizičku kondiciju zbog toga što u zimskom periodu nisu mogli da sprovode trenažni proces. Sada imaju uslove da čitave godine bez prekida mogu da se bave atletikom. Srpski atletski savez nam je pomogao i zahvalni smo na tome.

Foto: G.K.

 

Danas imamo priliku da čujemo da posle nekoliko decenija u pripadajućoj sali za borilačke sportove ponovo imamo formiran džudo klub, teretana je zaista profesionalna i na visokom nivou. Najvažnija su nam deca, a atletika je jedan od bazičnih sportova značajan za njihov pravilan razvoj. Upravo zbog toga mi vredno radimo na tome da iznađemo adekvatno i kvalitetno rešenje za izgradnju atletskog stadiona, poručio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković je rekao da je „u Kragujevcu bio pre par meseci kada sdošao u ovu halu koja je tada bila u građevinskim radovima“.

Foto: G.K.

 

- Molba je bila da Srpski atletski savez pomogne sa rekvizitima koje danas ovde imamo, kako bi atletičari mogli da u zimskom periodu sprovode svoj trenažni proces. Ono što danas vidim je prelep atletski tunel u kojem atletičari mogu da treniraju i zimi, što je veoma značajno zbog toga što smo mi jedan od sportova koji zahteva dvanaest meseci trenažnog procesa. Grad je učinio veliki pomak i ovom prilikom se zahvaljujem u ime svih atletičara i klubova koji gravitiraju i rade u Kragujevcu na uslovima koji su sada napokon onakvi kakvi treba da budu.

Foto: G.K.

 

Verujem da će Grad učiniti sve što je potrebno i da se izgradi moderan atletski stadion na kojem će moći da se organizuju domaća, ali i međunarodna atletska takmičenja. Kragujevac ima hotelsku infrastrukturu, autoput, blizu je i Beograd, tako da ne postoji nijedan razloga da se u Kragujevcu ne održavaju i velika atletska takmičenja, zaključio je Branković.

Foto: G.K.

 

Pored atletske staze koja je proširena peščanom jamom, postoji i mala borilačka sala za rvače i džudiste, koja će se i dalje opremati i gde će biti potpuno besplatni treninzi za svu decu.Takođe, opremljen je i spreman atletski dom. U ovoj godini planira se pravljenje novog atletskog stadiona


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set