• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

15.01.2022

16:06

U KRUŠEVCU GLASANJE I VAN BIRAČKOG MESTA! Nemoćnim i sprečenim licima biće omogučeno da ispune građansku dužnost!

R.B.

Vesti

U KRUŠEVCU GLASANJE I VAN BIRAČKOG MESTA! Nemoćnim i sprečenim licima biće omogučeno da ispune građansku dužnost!

Podeli vest

Gradska izborna komisija grada Kruševca, povodom republičkog referenduma radi potvrdjivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, raspisanog za 16. januar 2022. godine, obaveštava gradjane da glasač koji nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu (nemoćno ili sprečeno lice) može to da obavi van glasačkog mesta.

Nemoćnim i sprečenim licem smatra se osoba sa invaliditetom, nemoćno staro lice i lice koje iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da dodje na glasačko mesto, što podrazumeva i kovid pozitivno lice.

Nemoćnim i sprečenim licem ne smatra se lice koje zbog prirode posla koji obavlja nije u mogućnosti da u vreme dok je glasačko mesto otvoreno obavi glasanje na glasačkom mestu.

O nemogućnosti i sprečenosti da glasa na glasačkom mestu gradjanin može da obavesti Gradsku izbornu komisije grada Kruševca na telefone 037/414-753 i 037/414-736 u terminu od 08.00 do 20.00 časova i u nedelju 16. januara 2022. godine do 11 časova.

U nedelju 16. januara 2022. godine gradjanin se može javiti i glasačkom odboru na glasačkom mestu na kojem glasa, najkasnije do 11.00 časova, preko lica koje samo odabere.

Prilikom prijavljivanja glasač treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, JMBG, adresu i prebivalište i kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu.

,,Napominjemo da se glasanje van glasačkog mesta može obaviti samo na području koje obuhvata glasačko mesto na kome glasač glasa,, navodi se u saopšenju Gradske izborne komisije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set