• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

22.01.2022

16:23

SNEG PARALISAO MAJDANPEK, ALI NIJE  SVE ZAUSTAVIO! Zlatko na biciklu jezdi preko smetova, što su viši NJEMU JE UŽIVANJE VEĆE (VIDEO/FOTO)

V.J.

Vesti

SNEG PARALISAO MAJDANPEK, ALI NIJE SVE ZAUSTAVIO! Zlatko na biciklu jezdi preko smetova, što su viši NJEMU JE UŽIVANJE VEĆE (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Sneg koji intezivno pada na području Majdapečke opštine, dostigao je visinu do 40 santimetara. To je znatno otežalo i gotovo paralisalo odvijanje saobraćaja u gradu ali i kretanje pešaka. Međutim, među Majdanpečanima ima i pravih entuzijasta kojima ovakvi uslovi uopšte ne predstavljaju problem

Jake snežne padavine donele su i veliku muku pešacima kojima je kretanje po trotoarima i neočišćenim prilazima stambenih zgrada veoma teško i rizično. Međutim, među Majdanpečanima ima i pravih entuzijasta kojima ovakvi uslovi uopšte ne predstavljaju problem.

Zlatku Nećaku (50) iz Majdanpeka, vožnja biciklom je omiljeni i redovan svakodnevni ritual, pa mu ni velike naslage snega ne predstavljaju preprepreku da pređe svoju dnevnu zacrtanu maršrutu.

,, Vozio sam otprilike pet kilometara do skijališta Rajkovo. Sneg je na toj deonici puta još veći nego u gradu i dostiže na pojedinim mestima i do pola metara visine. Nije mi problem, imam dobru i kvalitetnu biciklu i opremu i volim ovakve izazove. Teže i sporije se vozi po velikom snegu činjenica je, ali ovo je pravi užitak, za Informer kaže Nećak .

Foto: V.J.

 

U međuvremenu ekipe Preduzeća za puteve u Majdanpeku sa svom raspoloživom mehanizacijom rade na čišćenju kolovoza i trotoara, međutim snežne naslage ispod kojih se nalazi nataloženi led ne mogu da uklone koliko sneg i dalje pada u kontinuitetu stvarajući velike probleme.

Najveći kolaps je duž glavne ulice u Majanpeku, takozvane Kapetanske, koja je dosta strma i u kojoj se saobraćaj odvija pod jako otežanim uslovima.

,, Jako je teško za rad. Uspon je veliki prema gornjem delu grada, u povratku jako strmo, kolovoz je klizav jer se ispod snega nalazi led i čim neko stane napravi se veliki zastoj. Tada nastane problem, jer se oforme kolone automobila koje nemaju nikakvu mogućnost ni za povratak niti da nastave u pravcu kretanja. Juče je bilo i sudara, kaže jedan od Majdanpečkih taxi prevoznika.

Foto: V.J.

 

Inače, u ova dva dana i proizvodnja na površinskom kopu rudnika Kompanije Zi Đin u Majdanpeku odvija se pod veoma otežanim okolnostima. Problem imaju teški kamioni šleperi, koji u krug ovog preuzeća dovoze neophodan materijal i opremu, ali i ostali koji su u tranzitu kroz Majdanpek pošto zaobilaznog puta nema.

Zbog klizavog i nesigurnog kolovoza po nekoliko sati stoje parkirani na ulazu u Majdanpek iz pravca Negotina, dok se sneg i led ne očiste i omogući im se nesmetan silazak u grad.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set