• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.01.2022

07:15

Miroslav na Božić dobio pismo i pomislio da se neko šali: Ispostavilo se da je to bio uvod u NEVEROVATNU PREVARU ZBOG KOJE SE CELA SRBIJA KRSTI U ČUDU

Vesti

Miroslav na Božić dobio pismo i pomislio da se neko šali: Ispostavilo se da je to bio uvod u NEVEROVATNU PREVARU ZBOG KOJE SE CELA SRBIJA KRSTI U ČUDU

Podeli vest

Jedan neverovatan slučaj dogodio se u selima oko Prokuplja. Naime, meštani ovih zabačenih mesta mogli bi da plate kazne jer navodno nisu dostavili informacije od javnog značaja sa kojima nemaju nikakve veze!

Naime, meštani ovih zabačenih mesta mogli bi da plate kazne jer navodno nisu dostavili informacije od javnog značaja sa kojima nemaju nikakve veze!

Priča koja je za rubriku verovali ili ne, počela je početkom prošle godine.

- Kada sam 7. januara, pošto nama stiže pošta jednom nedeljno, dobio pismo, mislio sam da se neko šali. Iz košarkaškog kluba iz Blaca pitali su nas da li imamo registrovan košarkaški klub, da li imamo teren za košarku, da li u našoj mesnoj zajednici košarkaški klubovi imaju mlađe selekcije, da li smo učestvovali u odlukama vezanim za razvoj košarke i slične nebuloze. Pa mnogi ovde nisu koš ni videl! Mi živimo na planini i ja kao najmlađi sa 65 godina u selu sa ukupno 30 stanovnika koji su prosečne starosti 70 godina nisam zaista shvatio to ozbiljno - ispričao je tada  Miroljub Kovačević, predsednik Mesne zajednice sela Statovac za "Blic".

Kako je rekao, u dopisu su tražili da im se odgovor dostavi u elektronskoj formi, a da oni u selu nemaju niti kancelariju niti računar, a kamoli internet.

- Potom sam čuo da je isto pismo stiglo na više od 100 adresa i pomislio sam da je neka greška, ali sam uvideo da je đavo odneo šalu kada mi je stigao poziv na sud. 

Sada je desetak predsednika mesnih zajednica planinskih prokupačkih sela sa po tek nekoliko stanovnika kažnjeno opomenom i sa po 1.000 dinara, ali strepe da će morati da plate i troškove advokata tužioca od preko 50.000 dinara!

Foto: YoutubePrintscreen/ KosovaPress

Meštani se plaše da će kazne biti još veće

Naime, predsednike mesnih zajednica u zabačenim prokupačkim selima tužio je košarkaški klub Zone boys iz Blaca jer mu u roku nisu na mejl dostavili podatke o broju klubova, igrača, terena i mlađih selekcija u njihovim selima. U selima gde ne da nema košarke, nego skoro ni ljudi!

- Vanredno stanje, nevreme, potpuna neprohodnost puta od našeg sela do Prokuplja u dužini od oko 40 kilometara, bez struje gotovo mesec dana, ali i činjenice da u selima gde su tražili informacije ima po nekoliko stanovnika uglavnom starijih od 65 godina i da nikada nije bilo registrovanih klubova, ni igrača, niti da smo imali ikada veze sa bilo kojim klubom, nisu bili dovoljni razlozi da nas sudija oslobodi odgovornosti - ispričao je za "Južne vesti" Kovačević.

Kaže da već godinu dana ne može mirno da zaspi jer nikada nije doživeo da se na ovakav način neko “osmelio” da dođe do lako zarađenog novca koristeći, dodaje, neznanje poštenih i časnih ljudi.

- Ja sam od primanja prekršajne prijave, gde se pozivam u svojstvu okrivljenog, već potrošio preko 30.000 dinara svoje minimalne penzije prikupljajući raznu dokumentaciju kako bih pokušao da obezbedim dokaze i opravdam zašto nisam odgovorio. Sada, nakon presude, dalje iščekujem troškove advokata tražioca informacije za koje mi kažu da nisu manji od 50.000 dinara, jer su samo troškovi pisanja tužbe 25.000 dinara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cica Mrsoje

pre 2 godine

Ako ovo moze da prolazi u drzavi , onda zbogom pameti. Moze li drzava ovu zloupotrebu i pljacku neduznog naroda da spreci? Kako je moguce da se dozvoli nekom trecerazrednom kosarskom klubu da ocevidnom pljackom i prevarom dodje do novcanih sredtava,? Treba njih tuziti a organizatore prevare i pljacke u dugogodisnji zatvor. Sramota sta se sve dopusta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set