• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

29.01.2022

14:06

КАТASTROFA SA OMIKRONOM U BORU! Zražano više od 700 građana Dom zdravlja OSTAO BEZ LEKARA?!

Informer

Vesti

КАТASTROFA SA OMIKRONOM U BORU! Zražano više od 700 građana Dom zdravlja OSTAO BEZ LEKARA?!

Podeli vest

Poslednji mutirani virus korone, Omikron, koji se najbrže širi zakačio je veliki broj građana Bora . Brza transmisija ovog virusa praktično je paralisala rad Borskog Doma zdravlja koji je ostao bez neophodnog kadra. Pozitivno na koronu je 26 lekara, pa tako u svakoj službi nedostaje po nekoliko

Najviše problema u radu ima na odeljenja Pedijatrije u kome od pet specijalista rade samo dva koji moraju da pokriju sve dnevne potrebe . Iz tog razloga nadležni ove Zdravstvene ustnove primorani su bili da na ovom odeljenju uvedu skraćeno radno vreme, kaže dr Vesna Radosavljević direktor Doma zdravlja Bor.

,, Situacija je više nego nepovoljna. Praktično smo oneomogućeni za normalan rad jer nam je dosta radnika pozitivno na koronu, pa se rad generalno prilagođava trenitnoj epidemiološkoj situaciji. Najveći problem je na pedijatriji jer nam nedostaje kadar zbog bolovanja usled korone. Snalazimo se za sada na sve moguće načine i lekari koji su radno sposobni priskaču u pomoć svakoj službi gde postoji potreba za tim.

Inače, u covid ambulanti se dnevno pregleda do 250 građana od kojih je svaki drugi pozitivan. Uglavnom su u ovom talasu više na udaru mlađe osobe .

Prisutan je i virus sezonskog gripa koji u sadejstvu sa koronom stvara velike probleme jer u porodičnim kontaktima dolazi do zaražavanja čitavih porodica. Jedino što je umirujuće da se ovaj mutirani soj korone javlja sa blažom kliničkom slikom, ističe dr Radosavljević.

Ni u Majdanpečkoj Opštini nije bolja situacija. Trenutno je aktivno zaraženih Omikronom oko 250 građana a dnevno kroz covid ambulantu prođe preko 50 lica sa simptomima koji ukazuju na koronu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set