• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

13.02.2022

16:39

DOLAZE I DO SAMIH KUĆA, KOLJU OVCE, MEŠTANI U STRAHU! OVE zveri haraju kragujevačkim selom!

Vesti

DOLAZE I DO SAMIH KUĆA, KOLJU OVCE, MEŠTANI U STRAHU! OVE zveri haraju kragujevačkim selom!

Podeli vest

Meštane sela Trešnjevak ovih dana uznemirila je pojava vukova. Tragovi ove krupne životinje uočeni su na potezu oko samog sela. Tragovi ove krupne životinje uočeni su oko sela Trešnjevak a klanja stoke je već postalo ozbiljan problem

- Svi smo začuđeni, jer se još od osamdesetih godina prošlog veka ovde nisu pojavljivali vukovi, a pored toga neuobičajeno je da ih ima u ovo doba godine. Sudeći po šapama, radi se o prilično krupnom primerku svoje vrste. Uočeno je na kamerama preko 5 vukova a meštaninu su zaklali ovcu u toku dana - pričaju u selu Trešnjevak, prenosi ikragujevac.com.

SRBIN SE TUKAO SA MEDVEDOM POLA SATA I ZADAVIO GA, A SVET SE DIGAO NA NOGE ZBOG AMERA KOJI JE MEČKU ISTERAO IZ KUĆE! Pametnom dosta!

Godišnje se u našoj zemlji legalno odstreli oko 200 primeraka vukova. Njihova brojnost u Srbiji se procenjuje na oko 1.000 primeraka.

 

 

Vuk, canis lupus, živi svuda, osim u nizijskim, gusto naseljenim predelima – u Srbiji ga nema u većem delu Vojvodine i u Šumadiji. Staništa su mu pretežno starije mešovite i listopadne šume u pobrđu i na planinama, ali se lako adaptira na sve tipove suvozemnih staništa.

Foto: Rina

Stanje populacije je povoljno, sa stabilnim ili blago uzlaznim trendom. Procenjeno je da nije ugrožen i pored stalnog izlova.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set