• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2022

11:42

TERORISTI PRETE NARODU! Na srpskim kućama kod Lipljana osvanuli grafiti OVK

Tanjzg/Kancelarija za KiM

Vesti

TERORISTI PRETE NARODU! Na srpskim kućama kod Lipljana osvanuli grafiti OVK

Podeli vest

Na četiri srpske kuće, u etnički mešovitom selu Suvi Do kod Lipljana, jutros su osvanuli grafiti koji slave zločinačku OVK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Simboli terorističke organizacije su ispisani na kućama Ljubinke Grbušić, Nebojše Morače, kao i Miloša i Milenka Dukića koji su veoma uznemireni ovim zastrašivanjem, a preteće poruke zabrinule su i ostale Srbe u ovom selu.

Foto: Tanjzg/Kancelarija za KiM

 

Porodice je odmah jutros obišao predsednik Privremenog organa opštine Lipljan, Milan Joksimović, i razgovarao sa njima o ovom incidentu, ali i ostalim izazovima sa kojima se suočavaju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da je ovo novi u nizu etnički motivisanih incidenata na prostoru Kosmeta čiji je cilj da otera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.

On je naveo i da je najnovija serija poruka mržnje još jedan pokazatelj narastajućih tenzija na prostoru KiM koje generiše politika mržnje i provokacija Aljjbina Kurtija.

"Glorifikovanje jedne terorističke organizacije čijim se liderima sudi u Hagu za monstruozne zličine prema Srbima, i to uoči obeležavanja Martovskog pogroma, jasno pokazuje da za Srbe na Kosmetu ni danas nema mirnog sna", poručio je Petković.

Foto: kim.gov.rs

 

Prema njegovim rečima, ovakvi i slični napadi na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve direktna su posledica Kurtijevih militantnih izjava u kojima gotovo svakodnevno targetira Srbe i od njih pravi legitimne mete.

Petković je naglasio da je to zastrašujuća realnost u kojoj svakodnevno žive Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra i na koju ne reaguje nijedan međunarodni zvaničnik.

"Zato mi nikada nećemo prestati da insistiramo da KiM bude bezbedno mesto za život Srba, da međunarodni predstavnici i političari u Prištini ne zatvaraju oči pred napadima na Srbe i da ovakvi postupci ekstremista budu adekvatno sankcionisani", poručio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set