• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

17.03.2022

16:47

DODELJENA PRIZNANjA ,,KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ,, U okviru projekta ,,Put ka vrhu,, nagrade dobilo 20 najzaslužnijih komapanija i pojedinaca

V.J.

Vesti

DODELJENA PRIZNANjA ,,KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ,, U okviru projekta ,,Put ka vrhu,, nagrade dobilo 20 najzaslužnijih komapanija i pojedinaca

Podeli vest

Regionalna priznanja ,,Kapetan Miša Anastasijević,, koja se po 20 put uručuju povodom promocije najboljih aktera, privrednog , društvenog , javnog života u Borskom i Zaječarskom privrednom okrugu u okviru projekta ,,Put ka vrhu,, dobilo je 20 najistaknutijih kompanija, firmi i pojedinaca

Bronzanu plaketu sa poveljom, dodeljuju Agencija ,,Media invent,,iz Novog Sada , Beogradski i Novosadski Univerzitet uz pomoć Privredne komore Srbije . Nagradu ,,Kapetan Miša Anastasijević,, za najbolju kompaniju u regionu ali i brnzanu plaketu s poveljom, ove godineje na predlog Regionalne privredne komore Zaječar, dobola je Kineska Kompanija Serbija Zi Đin Copper .

,, U tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice ,kao i u brojne projekte vezano za bezbednost i zaštitu životne sredine, Kompanija Zi Đin je od 2019. godine do 2021. investirala milijardu i 112 miliona američkih dolara i time uložila 201 milion dolara na ime poreza i doprinosa društvenoj zajednici kao i kumulativni doprinos društvenoj zajednici u iznosu od 370 miliona dolara. Investicije u zaštitu životne sredine dostigle su 152 miliona američkij dolara i to su refernce koje su ovu Kompaniju odredile kao najbolju i najuspešniju u regionu, koja zaslužuje ovu naradu , kaže prof. dr Radovan Pejanović, predsednik žirija za dodelu nagarada inače bivši rektor Novosadskog univerziteta.

Foto: V.J.

 

U ime Kompanije Zi Đin Copper Bor, na priznanja je zahvalio zamenik generalnog direktora Zou Gang, iskazavši sreću i zadovoljstvo jer je Kompanija uspela da doprinose razvoju privrede i društvenog života u ovom delu Srbije.

,, Predstoji nam još puno posla, jer nam je cilj otvaranje još novih radnih mesta kako bi mladim ljudima pružili mogućnost da se iskažu i damo im priliku za razvoj i dalje usavršavanje , kazao je na svečanosti u Zaječaru Zou Gang.

Kompanija je pre tiri godine preuzela RTB Bor i donela sada već potvrđno ispravnu odluku da pokrene veliki investicioni ciklus kako bi se u Majdanpečkim i Borskim rudnicima bakra primenjivali vodeći standardi u oblastima proizvodnje i poslovanja, tehnoloških inovacija, bezbednosti i zaštite životne srdine, društvene odgovornosti. Od 2018. godina kada je bilo 4.900 zaposlenih , danas je taj broj povećan na 6.000 radnika, što pokazuje da je stopa zaposlenosti lokalnog stanovništva porasla za 97 % procenata.

Foto: V.J.

 

Kompanija je Republici Srbiji pružila znatnu podršku i pomoć u suzbijanju pandemije koronavirusa. Zajendo sa Serbija Zi Đin Mining i relevantnim Republičkim institucijama i ustanovama, donirala je u medicinsku opremu, ali i u laboratoriju za testiranje virusa ,,Vatreno oko ,,u Nišu.
Zi Đin je uspešno realizovao više od 80% odsto projekta iz oblasti društeve odgovrnosti koje pokrivaju infrastrukturu , sport, obrazovanje , zdravstvo , zaštitu životne sredine , smanjenje siromaštva i ostalo, podsetio je zamenik generalnig direktora Kompanije Zi Đin, Zou Gang.

Nagradu koja čuva sećanje na verlikog srpskog preduzetnika, Kapetan Mišu Anastasijevića pored Zi Đina dobilo je još 19 najistaknutijih firmi, Kompanija i pojedinaca među kojima su Pozorište ,,Zoran Radmilović, iz Zjaečara , JP Nacionalni park ,,Đerdap,, Donji Milanovac ,Institut za rudarstvo i metalurgiju iz Bora i ostali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set