• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

08.04.2022

10:00

ČELNICI KIKINDE ODREŠILI KESU! Izdvojili 11 miliona, stipendije dobilo 258 najboljih studenata!

V.N.

Vesti

ČELNICI KIKINDE ODREŠILI KESU! Izdvojili 11 miliona, stipendije dobilo 258 najboljih studenata!

Podeli vest

Grad Kikinda stipendira 258 studenata koji su se prijavili na Konkurs komisije za dodelu stipendija, raspisan početkom godine

Sve uslove za pun iznos stipendija od 8.000 dinara ispunilo je 89 studenata, dok će njih 169, koji nisu u potpunosti zadovoljili tražene kriterijume, primati polovinu te sume-4.000 dinara u osam mesečnih rata.

Foto: V.N.

 

Od 258 studenata, koliko je i konkurisalo za stipendiranje Grada Kikinde, svi su dobili materijalni podsticaj, a od ove godine i oni koju su samo delimično zadovoljili uslove Konkursa. Brusoš Mašinskog fakulteta u Beogradu, Vukašin Spasić, dobijenu stipendiju preusmeriće na troškove koje iziskuje studiranje u glavnom gradu.

Foto: V.N.

 

-Značiće mi stipendija, jer ću je potrošiti na korisran način-za deo računa stana koji iznajmljujemo, ili za skripte, ispitne sveske i ostalo što mi je potrebno za fakultet. U budućnosti bih želeo da se bavim vazduhoplovstvom, pošto sam završio Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu. U obzir dolazi i nešto u vezi sa automobilskom industrijom, automatskim upravljanjem i slično-kaže Vukašin.

Studentkinja druge godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na smeru Socijalni rad, planira da dobijeni novac štedi i usmeri za putovanja.

Foto: V.N.

 

-Prvi put sam dobila stipendiju lokalne samouprave. Najverovatnije ću novac da štedim za neko putovanje. Nakon školovanja, želja mi je da se vratim u Kikindu i zaposlim u struci. Zadovoljna sam fakultetom i nisam se pokajala što sam odabrala smer koji odgovara mom senzibilitetu-navela je Viktorija.

Novac za finansiranje studenata od ove godine usmeren je i na one koji nisu ispunjavali sve uslove gradske Komisije, u želji da se materijalno pomogne svima koji su podneli zahtev.

Foto: V.N.

 

- Ti mladi ljudi će nam sigurno biti potrebni da zajednički kreiramo budućnost u gradu. To je razlog što smo odlučili da pomognemo svima koji su konkurisali, jer je jedan od najvećih problema Kikinde upravo odliv velikog broja mladih ljudi-istakao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Grad Kikinda je za stipendiranje studenata iz budžeta izdvojio 11 miliona dinara, a potpisivanje ugovora upriličeno je u Svečanoj Sali Gradske kuće. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set