• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Božić

15.04.2022

12:01

ODGONETNUTA MISTERIJA ZAZIDANE KUĆE! Pritisnut teškom mukom gastarbajter zabarikadirao prozore i vrata, EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)

N.B.

Vesti

ODGONETNUTA MISTERIJA ZAZIDANE KUĆE! Pritisnut teškom mukom gastarbajter zabarikadirao prozore i vrata, EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)

Podeli vest

Fotografije zazidane kuće u Mariborskoj ulici 34 u Sremskoj Mitrovici zapalile su društvene mreže u Srbiji! U napuštenoj kući prozore i vrata zazidao je vlasnik, koji već dugo godina radi i boravi u Nemačkoj

- Ovo je sada kuća strave! Vlasnika niko ovde video nije već sedam godina, korov je na sve strane, a mi komšije smo prinuđeni da kosimo njihovo dvorište- požalila se prva komšinica.

Kuća u Mariborskoj ulici bez numere, mada joj po sledu pripada broj 34, izgrađena je krajem 60-tih godina prošlog veka.

Foto: N.B.

 

Nema ni struje, vode,  niti kanalizacije, a splet nesretnih okolnosti, pričaju komšije, počinje nakon smrti bake, koja je tu živela.

-Igrali smo se u toj kući kao deca svi iz ulice. Kada je baka umrla iza nje je ostalo četvoro dece. Kakvi su imovinski odnosi, odnosno ko je kuću nasledio, niko od nas ne zna. Uglavnom, prepuštena je godinama unazad sama sebi i nama komšijama. Sa vlasnikok kuće, gastarbajterom u Nemačkoj, niko od nas nema kontakt, a njegova rodbina ovde u Mitrovici ne mari za naše probleme! Dvorište je leti prava džungla od rastinja, a zmije i pacovi trče kao zečevi- priča jedan komšija za Informer

Ispred kuće nalazi se žičana ograda sa kapijom, dok dvorište sa zadnje strane na izlazu na prugu, nije ograđeno.

Foto: N.B.

 

Komšije tvrde da je time bio omogućen neometan pristup beskućnicima i narkomanima, koji su se ranije u kući okupljali, te pretpostavljaju da je vlasnik zato i zazidao dva prozora sa ulice i vrata sa bočne strane.

Kako se na fotografijama i vidi ulaz sa zadnje strane, vrata i prozor sa roletnama vlasnik još uvek nije zazidao, jer drugačije ne bi u kuću ni mogao ući.

Foto: N.B.

 

- Vlasnik bi čas prodao kuću, čas ne bi. Traži, navodno, kako se priča za tu kuću 30.000 evra, što je previše za kuću bez struje i vode!  Njemu se, izgleda uopšte ne žuri da je proda, dok bi svima nama ovde, a pogotovo prvim komšijama, svanulo kada bi se kuća konačno prodala i neko normalan došao tu da živi- kažu komšije iz Mariborske, koje su se za pomoć obraćale nadležnim inspekcijama, ali su dobijali uvek negativne odgovore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set