• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/R. B.

27.04.2022

20:21

ČUVAMO KULTURU I TRADICIJU OD ZABORAVA! U ovom muzeju možete videti VIŠE OD 1000 EKSPONATA IZ NAŠE BOGATE ISTORIJE!

R.B.

Vesti

ČUVAMO KULTURU I TRADICIJU OD ZABORAVA! U ovom muzeju možete videti VIŠE OD 1000 EKSPONATA IZ NAŠE BOGATE ISTORIJE!

Podeli vest

Srpska kultura i tradicija imaju duboke korene koji sežu daleko u prošlost. Na svoju istoriju smo ponosni, a o tome svedoči i to što se muzeji sve više posećuju. U Aleksandrovcu je otvoren potpuno rekonstruisani muzej zavičaja, koji čuva od zaborava mnoge predmete!

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković danas je u Aleksandrovcu otvorila potpuno rekonstruisan Zavičajni muzej Župe i novu stalnu postavku u kojoj je izloženo više od 1000 eksponata koji svedoče o kulturnom nasleđu ovog kraja od praistorije do ovog veka

Ministarka Gojković istakla je da ova muzejska ustanova ima neprocenjivu ulogu i značaj u očuvanju bogatog kulturnog nasleđa našeg naroda i države.

Direktor Zavičajnog muzeja župe, Miroslav Šljivić ocenio je da je danas veliki dan za kulturu Aleksandrovca i cele župe.

 

 

Nakon svečanog otvaranja stalne postavke, ministarka Gojković i čelnici Opštine Aleksandrovac obišli su Muzej vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu.

Foto: RINA

ilustracija

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set