• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

30.04.2022

11:48

DUŠICA I VELIBOR BARSELONU ZAMENILI MALIM MESTOM U SRBIJI! Ovde razvili neobičan biznis, ovako nešto retko se viđa (FOTO)

I.M

Vesti

DUŠICA I VELIBOR BARSELONU ZAMENILI MALIM MESTOM U SRBIJI! Ovde razvili neobičan biznis, ovako nešto retko se viđa (FOTO)

Podeli vest

Nakon 20 godina života u Švedskoj i Španiji, Dušica i Velibor Marinković su se vratili u Ovčar Banju i nedavno započeli svoj biznis

Neobične kočije na banjskom šetalištu svakom prolazniku privuku pažnju, jer je u nju smeštena celokupna kuhinja restorana koji vode ovi ljudi.

U omanjoj letnjoj bašti pored kočije često je teško naći slobodnu stolicu, jer se iz kuhinje veštog Velibora duž Morave šire mirisi domaćih jela sačinjenih od namirnica iz kablarskih sela.

- Kada smo čuli da je Banja oživela, uopšte se nismo dvoumili da napustino Barselonu, gde smo prilično pristojno živeli sa dvoje dece. Ovde sam rođena i ovde sam sa svojom porodicom najsrećnija, deca su bezbedna, slobodna. Zdrava sredina, čist vazduh, pecanje i planinarenje, kulturna baština...sve to deca vole - priča Dušica koja je desna ruka suprugu u novozapočetom poslu.

Foto: I.M

Dušica i Velibor se vratili iz Barselone u Srbiju

Neobična kočija nalazi se u centru Ovčar Banje, ispred zgrade u kojoj Marinkovići žive. Po uzoru na svetske kuvare, Velibor, inače Kraljevčanin, vešto bira sastojke za jela ispod sača.

Ne priprema brzu hranu, već domaća kuvana jela, po kojima je ovaj deo Srbije poznat. 

Foto: I.M

Kuhinja u kočiji

- Kočija je stara oko 200 godina i kupio sam je u Ženevi. Nekada je služila za prevoz novca i hartija od vrednosti. Kamionom sam je dovezao u Srbiju, a zahvaljujući zlatnim rukama stolara Miluna Pejovića uz sela Tučkovo ona je potpuno restaurirana i vraćen joj je život. Taj proces je trajao pune dve godine. Svaki detalj je pažljivo rekonstruisan počev od rude, preko poda do prozora. U njoj se nalaze brojni antikviteti, počev od činija, posuda za vodu, čaša, pa sve do pribora za jelo i pripremu hrane. Sve skupa izgleda kao muzej, a ustvari je mesto gde se priprema i služi hrana - kaže Velibor.

Foto: I.M

U kočiji se nalaze brojni antikviteti

Mališane bračnog para nismo zatekli pored restorana-diližanse, njihovi roditelji kažu da su sa grupom planinara otišli do Savine vode na Kablaru. 

- Za decu koja su rođena i rasla u Malmeu, a potom još četiri godine boravka u Barseloni, zelena Srbija je otkrovenje, ne ulaze u kuću. Reka, šuma i planina su im prirasli za srce. Ovčar Banja je svaki dan prepuna turista, domaćih i stranih. Posla ima i uverena sam da ćemo ovde konačno spustiti sidro - kaže kroz osmeh Dušica.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set