• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/Informer.rs

03.05.2022

20:20

JOŠ JEDAN NAPAD KRVOLOČNIH PASA! Stafordi pokušali da RASTRGNU kobilu i ždrebe!

Vesti

JOŠ JEDAN NAPAD KRVOLOČNIH PASA! Stafordi pokušali da RASTRGNU kobilu i ždrebe!

Podeli vest

Mama kobila doživela je poseban stres, jer vezana nije mogla da pomogne svom mladunčetu koje se našlo na meti pasa

Na bedemu reke Belice, blizu Konjičkog kluba "Jagodina" i tržnog centra "Vivo", 1. maja u ranim jutarnjim satima umalo se dogodio krvav pir. Dva staforda, za koje se pretpostavlja da su vlasnički, oko 5,30 ujutru krvnički su napali kobilu i njeno malo ždrebe dok su bili na ispaši.

- Jedan je bio braon boje, a drugi braon beli, i imali su ogrlice. Kobila je bila vezana na dugačkom povocu i bila je na ispaši, dok je maleno ždrebe bilo uz majku. Psi su izuzetno krvoločni i agresivni, i u dobroj su fizičkoj snazi, a očigledno je da imaju vlasnika i da su namerno pušteni - priča za Telegraf.rs Slobodan Milojević, predsednik Konjičkog kluba "Jagodina".

Mama kobila doživela je poseban stres, jer vezana nije mogla da pomogne svom mladunčetu koje se našlo na meti pasa. Da nije bilo portira iz obližnjeg tržnog centra, ko zna kako bi se sve završilo, kaže Slobodan.

- Zahvaljujući požrtvovanju portira iz TC "Vivo" izbegnuta je tragedija jer bi udavili nemoćno ždrebe. Odmah je priskočila u pomoć i druga kobila. Čovek čoveku neće da pomogne, ali konj drugom konju uvek hoće. Čim je čula urlike, druga kobila je dotrčala i ritnula pse da bi spasila ždrebe i njegovu mamu - navodi Slobodan za naš portal.

Ovaj slučaj je prijavljen dežurnoj službi PU Jagodina kao i Zoo higijeni.

- Inače su ovi psi primećeni ranije na toj lokaciji jer napadaju kerove koje šetaju drugi vlasnici. Iz Zoohigijene su odmah reagovali, bili su korektni vrlo. Izaći će na teren da ih uhvate i da preko čipa otkriju vlasnika. Rekli su mi da ovo nije prva prijava za te pse na istoj lokaciji - dodaje Slobodan.

Na sreću, psi nisu stigli da izujedaju ždrebe, samo su mu skinuli dlaku sa stomaka. Ono se sada dobro oseća i ne odvaja se od svoje mame koja se takođe oporavila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VESNA

pre 1 godinu

Takve pse treba uspavati, a vlasnik mora da odgovara sudski! Previše je napada agresivnih pasa u zadnje vreme!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set