• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

05.05.2022

15:22

MLADIĆ POSLE UJEDA ZMIJE NA KUĆNOM LEČENJU! Iako se mislilo da ga je ujeo poskok, analiza krvi otkrila je istinu EVO ŠTA SE DESILO!

D.K.

Vesti

MLADIĆ POSLE UJEDA ZMIJE NA KUĆNOM LEČENJU! Iako se mislilo da ga je ujeo poskok, analiza krvi otkrila je istinu EVO ŠTA SE DESILO!

Podeli vest

Nišlija D.N. (33) koji je dan ranije zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru jer je tvrdio da ga je ujeo poskok, pušten je na kućno lečenje

On je primio serum protiv ujeda otrovnica, ali je tokom dijagnostike ustanovljeno da u njegovom telu nema tragova zmijskog toksina, pa se pretpostavlja da ga je ugrizao smuk.

D.N. je sinoć stigao kući u niško naselje Deveti maj, ali je njegova supruga novinarima kazala da je navodno otputovao a da ona ne želi da komentariše ovaj događaj.

Njegova majka Živana potvrdila je da joj je sina napala zmija, te da je doživeo veliki stres.

- Nisam bila kod kuće kada se to desilo jer radim na ovdašnjoj pijaci. Kako mi je ispričala snaha, sin je krenuo ka plasteniku kada je iz trave iskočila zmija i zgrabila ga za list noge. Ona ga je odmah stavila u kola i krenula u Niš jer su se svi mnogo uplašili. Sin je dobio pritisak i ubrzani puls, prepao se jer nije znao da li je otrovnica. Rekao je da je bila crna kao zemlja te da je zato nije na vreme uočio – priča ova Nišlijka.

Foto: D.K.

 

Kaže da je čula da u selu ima zmija ali da ona nijednu nije videla.

- Komšije pričaju da ih ima, ja ih nisam viđala, ali sada ću biti mnogo opreznija. Neverovatno je da je došla skoro do same kuće, moraćemo da ubuduće vodimo mnogo računa – rekla je Živana. Zoran Anđelković, koji živi nedaleko od kuće D.N. kaže da svake godine preduzima mere da bi sprečio neželjene susrete.

- Prskam travu jednim sredstvom svuda oko kuće i na taj način stvaram zaštitni pojas. Smatram da će ih to sprečiti da nam prilaze a i ako dođu, biće lako uočljive. Video sam mnogoputa zmije u blizini, smukovi su i to baš veliki. Nisam dosada čuo da je neko ujeden ali eto i to se desilo. Ovo je ipak prigradsko naselje a moramo da se pazimo od zmija – kazuje Anđelković.

Foto: D.K.

 

Njegov komšija Boban Stošić priznaje da je zabrinut nakon vesti o napadu gmizavca, posebno jer je otac malog deteta.

- Kosim i svoje i tuđa dvorišta, svašta izlazi iz trave. Ovde smo se doselili pre tri godine, nismo ni slutili da ima ovoliko zmija. Prošle godine sam video na drvetu u susednom placu jednu baš veliku. Ne znam da li ima poskoka ali neke zmije su očigledno tu – rekao je zabrinuti čovek.

Dušan Stojanović, predsednik udruženja ZOO Planet, koje zbrinjava životinje, uključujući i zmije koje se zateknu gde im mesto nije, upozorava da Nišlije treba da budu oprezne jer je proleće vreme kada gmizavci postaju aktivni.

Foto: D.K.

 

- Smukova ima u gradu ali se desi da se pojave i otrovnice. To se desilo pre nekoliko dana kada je na parkingu tržnog centra zatečen poskok. Razlog za to su vremenske oscilacije, preko dana im je toplo, uveče zahladni, one traže mesto gde će se zagrejati pa ulaze u vozila. Prošle godine smo zbrinuli mladunče poskoka koje je u centar grada stiglo u kamionu sa ogrevnim drvetom. Uvek treba da budemo obazrivi da po povratku iz prirode sa sobom ne dovedemo i neželjenog putnika – rekao je Stojanović.

Apelovao je na građane da srede dvorišta i ukazao na potrebu da se pokose i parkovski prostori.
- Na taj način se smanjuje pojava glodara a onda i prisustvo zmija jer ih one prate kako bi se njima hranili.

Foto: D.K.

Mesto napada

Takođe, uskoro počinje i sezona parenja pa su zmije i agresivnije, umeju da se nađu i tamo gde ih obično nema, te je oprez neophodan – zaključuje Stojanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set