• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

18.05.2022

16:50

ČISTO I SIGURNO, U KIKINDI OD SADA I ZVANIČNO! Gosti koji vide ovu nalepnicu znaće jednu važnu stvar (FOTO)

V.N.

Vesti

ČISTO I SIGURNO, U KIKINDI OD SADA I ZVANIČNO! Gosti koji vide ovu nalepnicu znaće jednu važnu stvar (FOTO)

Podeli vest

U prostorijama Turističke organizacije Grada Kikinde dodeljeno je 44 sertifikata, tabli za recepcijski pult i zid, za sve ugostitelje, turističke radnike i ustanove koji su se prijavili i prisustvovali obuci „Čisto i sigurno“.

Obuka je organizovana 30. marta ove godine, a osnovni cilj je bio da učesnici vide na koji način mogu da nastave bezbednosne protokole koji su trajali tokom pandemije korone i da ih dalje primenjuju, kako bi se gosti osećali sigurni.

Foto: V.N.

 

 

- Bezbednosni protokoli pokazali su se delotvorni, a cilj i jeste da se nastave ubuduće. Svi koji su se prijavili za obuku, dobili su setifikate. U pitanju su 44 pravna i fizička lica različitih delatnosti. Gosti koji vide nalepnicu "Čisto i sigurno", znaće da je higijena na zavidnom nivou u lokalu.

To je naročito važno za strane turiste, kojima želimo da skrenemo pažnju na standarde kojih se u Kikindi pridržavamo-rekla je v.d. direktorka Turističke organizacije Kikinda, Jasmina Milankov.

Pandemija je mnogim ugostiteljima pokazala da materijalno ne treba da bude primarna vodilja u  načinu poslovanja, a među njima je i vlasnik jednog hostela, Siniša Panšić.

Foto: V.N.

 

- Posle svega što smo prošli sa kovidom, svest nam je drugačija, pokrenuli smo neke druge inicijative u poslovanju i proširili vidike-rekao je Pašić.

Sve aktivnosti koje su pokrenute za dobijanje sertifikata vezane su za projekat „EU za tebe - za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, a glavni politički partner je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Foto: V.N.

 

Kao odgovor na izazove koje je epidemija COVID-19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, koju sprovodi PU HORES, uz institucionalnu podršku nacionalne Turističke organizacije Srbije.

Ova mera ima za cilj da se razviju zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu kao i da se obuče turistički i ugostitljski radnici za njihovu primenu, kako bi se smanjili rizici od širenja virusa u turističkim objektima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set