• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

19.05.2022

12:00

SVILEN KONAC NA LISTU DIVLJE KRUŠKE! Ovako su Desa i Jela izvele čuvenu narodnu pesmu I IZAZVALE LAVINU ODUŠEVLJENJA (VIDEO)

V.J.

Vesti

SVILEN KONAC NA LISTU DIVLJE KRUŠKE! Ovako su Desa i Jela izvele čuvenu narodnu pesmu I IZAZVALE LAVINU ODUŠEVLJENJA (VIDEO)

Podeli vest

Desanka Buzejić (70) iz zaseoka Blizna kod Rudne Glave nadomak Majdanpeka, u svakoj prilici kada joj je ,,instrument ,,pri ruci i svež, oko sebe okupi veliki broj ljudi

Desa kako je u Majdanpeku znaju njeni sugrađani , vesela i veoma harizmatična žena kroz šalu kaže, sa samo 70 godina, čutav svoj život provela u Majdanpeku radeći u nekadašnjem Hotelu ,,Kasina,,.

Kako je detinjstvo provodila na selu od svoje desete godine kao mala naučila je da svira u veoma neobičan instrument , list, ali isključivo od divlje kruške. Naravno ni to ne ume svako ukoliko ne poseduje bar malo sluha i ne voli muziku. Desa voli i da peva i da svira i na njenom repertoaru se najčešće nalazi vlaški melos ali i neretko i bilo koja duga pesma ili kolo popularnih pevača i instrumentalista.

Foto: V.J.

 

,,Svako ima svoj instrument, pa tako i ja . Ne mogu da sviram u svaki list, već samo u list divlje kruške , tada izlaze najbolji zvuci i mora da bude svež, ističe za Informer simpatična Desa, koja je pre nego što se latila instrumenta zasmejala sve nas oko sebe, tražeći ga po torbi i moleći Boga da je instrument svež, ne bi li je sad, na premijeri pred nama izdao.

Nedavno okupljanje u selu Rudna Glava spojio je sa prijateljicom, za koju Desa kaže da tako lepo peva, da joj na tome mogu pozavideti mnogi sa estrade. Pa su na prvu, izvele numeru ,,svilen konac,, čiji je prelep glas Jela Marjanović (75) na listu divlje kruške ispratila Desa .

Koliko je oduševnjenje kod prisutnih ovo izazvalo, Desa je najavila pokušaj učešća u emisi ,,Nikad nije kasno,, jer za njih dve zaista, nije kasno.

Foto: V.J.

 

Jela Marijanović (75) Boranka, kojoj ni godine ne mogu ništa, da izgleda vitalno, doterana zategnuta u nošnji i našminkana, da peva obožava. Rado svoj prelep glas iskoristi u svakoj prilicil kad je pozovu Kuturno-umetnička društa, jer kako kaže, peva iz ljubavi i
zadovoljstva.

Inače sada je u penziji a ceo život je posvetila deci. Po struci inženjer, ceo radni vek svoje znanje prenosila je na mlađa pokolenja, radeći kao profesor osnovnih stručnih predmeta u Boru i za nju njeni đaci s ponosom kažu da je bila omiljeni profesor jer koliko ona njuh voli tako i njihove lljubavi njoj nikada nije manjkalo.

,,Radila sam u Boru gde i živim sada. Mada od kada sam penzinerka dane provodim malo tamo, malo u Negotinu gde sam pronašla svoju srodnu dušu groz osmeh kaže Jela . Odlazim na svako kulturnu Manifestaciju u okolini, gde god je potrebno i rado se latim mikrofona da uveselim svako dešavanje, nekom lepom starom vlaškom ili srpskom pesmom.

Foto: V.J.

 

Pevam stalno za svoju dušu pre svega, ističe ova veoma simpatičana profesorka, koja se združila se Desom na prvo viđenje. Pa stoga i najavljuju zajedno učešće u emisiji za koje zaista nije kasno ako imaš šta da ponudiš, ma koliko godina imao.

A za njih dve, sudeći po onom što se moglo čuti, mišljenja mnogih je da bi to bio pravi pogodak.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set