• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

21.05.2022

13:40

KONKURS ZA UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI! Grad Kikinda ove godine odvojio više sredstava, EVO KO IMA PRAVO DA KONKURIŠE

V.N.

Vesti

KONKURS ZA UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI! Grad Kikinda ove godine odvojio više sredstava, EVO KO IMA PRAVO DA KONKURIŠE

Podeli vest

Grad Kikinda subvencionisaće i ove godine radove za unapređenje energetske efikasnosti građana, a iznos koji je opredeljen u tu svrhu je 8 miliona dinara i podelili su ga lakolna samouprava i Ministarstvo rudarstva i energetike

Konkurs za dodelu sredstava građanima biće raspisan sredinom juna, dok će javni poziv za privredne subjekte, izvođače radova, biti raspisan naredne nedelje. Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji. Grad Kikinda će ove godine subvencionisati radove u iznosu od 4 miliona dinara-rekao je član GV zadužen za komunalnu infrastrukturu i i vanredne situacije, Miroslav Dučić.

- Budžet će za ovu vrstu radova biti 8 miliona dinara, a konkurs će biti raspisan sredinom juna. Prošle godine, pilot projektom bilo je obuhvaćeno 75 domaćinstava kada su sugrađani pokazali veliko interesovanje, pa je za tekuću godinu opredeljeno duplo više sredstava za subvencije-4 miliona dinara-rekao je Dučić.

Dva javna poziva za promenu stolarije

Energetski menadžer Grada Kikinde, Nikola Jugin, podsetio je da je prošle godine programom energetske sanacije bila obuhvaćena samo jedna mera-zamena stolarije za domaćinstva, dok će sada svi koji žele, moći da konkurišu za više vrsta subvencija.

Foto: V.N.

 

- Ove godine biće dva javna poziva. Prvi će obuhvatiti  zamenu stolarije, kotlova na gas i čvrsto gorivo, izolaciju kuće i krovova, ugradnju i instalaciju toplotnih pumpi, ugradnju i instalaciju solarnih kolektora, dok se drugi očekuje na jesen i odnosi se isključivo na solarne panele za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Za prvi javni poziv opredeljeno je 6,5 miliona dinara, a za drugi 1,5 milion.

Kriterijumi za konkurisanje su isti kao i prošle godine-uslov je da je objekat legalizovan, a svi načini bodovanja i potrebna dokumentacija mogu se videti u pravilniku na sajtu Grada Kikinde-rekao je Jugin.

Sve informacije mogu se dobiti svakog radnog dana u Uslužnom centru od 11 do 13 časova na šalteru broj 3 ili putem broja telefona: 410-210.

Info dan u Gradskoj kući

Za firme koje su zainteresovane za učešće u Programu energetske sanacije na teritoriji Kikinde, lokalna samouprava organizovala je Info dan u zgradi Gradske kuće. Svi zainteresovani privredni subjekti mogli su da se informišu o uslovima konkursa i načinu izvođenja radova, a pravo da konkurišu imaju oni koji se bave: ugradnjom PVC i aluminijumske stolarije; izolacijom objekata, zidova i krovnih pokrivača; prodajom i instalacijom kotlova na prirodni gas i čvrsto gorivo; prodajom i ugradnjom toplotnih pumpi; solarnih panela i kolektora I sistema za grejanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set