• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

23.05.2022

13:22

ČARAPANI, SPREMITE SE! Najavljeno zaustavljanje rada Postrojenja fabrike vode u Majdevu

Informer

Vesti

ČARAPANI, SPREMITE SE! Najavljeno zaustavljanje rada Postrojenja fabrike vode u Majdevu

Podeli vest

Bez vode će 4. juna zbog obimnih radova na magistralnom cevovodu biti svi korisnici vodosistema u Gradu Kruševcu i opštinama Aleksandrovac i Ćićevac, kao i delu Trestenika, dok će voda za piće i spremanje hrane biti tek kad Zavod za javno zdravlje ispita hemijsko-biološku ispravnost

- Svi korisnici vodosnabdevanja Grada Kruševca i opštine Aleksandrovac i Ćićevac, deo dela Opštine Trstenik, koji se zdravom pijaćom vodom snabdevaju iz Postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Majdevu, koristeći sirovu vodu iz akumulacije jezera "Ćelije", biće bez vode 4. juna - objavio je kruševački "Vodovod". 

Foto: Informer

Rad Postrojenja fabrike vode u Majdevu zaustavlja se da bi se zbog radova ispraznio magistralni cevovod i izvršila zamena dotrajalog ventila na muljnom ispustu u Lipovcu, kompletno ispitala merna oprema i izvršio remont klipno prstenastih ventila koji regulišu protok vode u zavisnosti od potrošnje. Istovremeno, ugradiće se novi merač hlora na dovodnom vodovodu, a i uporedo stim izvršiće se ispiranje magistralnog cevovoda.

Jedino će bez prekida u vodosnabdevanju biti Gradska bolnica, koja se vodom obezbeđuje iz rezervoara na Bagdali. Svi ostali korisnici potrebnim količinama zdrave pijaće vode obezbeđivaće se preko stacioniranih i pokretnih cisterni.

Foto: Informer

Magistralni cevovod se isključuje u jedan sat posle ponoći 4. juna, a  planirani radovi odvijaće se istoga dana od 7 do 20 časova, kada bi se odmah potom krenulo sa upuštanjem vode u sistem.

Normalizacija u vodosnabdevanju bi se realizovala sukcesivno u svim područjima do 12 časova u nedelju 05.06.2022.godine.

Ovakva voda, koja je upuštena u sistem neposredno po završetku radova, može se koristiti za sanitarne potrebe, a za piće će biti u upotrebi kada Zavod za javno zdravlje, koji je ovlašćen da posle ispitivanja kvaliteta vode i dobijenih pozitivnih rezultata, proglasi da je voda ispravna i za piće.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set