• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV5

25.05.2022

10:28

BRAČNI PAR IZ FRANCUSKE PRESELIO SE U SELO KOD NOVE VAROŠI! Maja i Nikola sreću pronašli u Srbiji, zbog OVOGA su izabrali našu zemlju za život

printskrin/jutjub/tv5

Vesti

BRAČNI PAR IZ FRANCUSKE PRESELIO SE U SELO KOD NOVE VAROŠI! Maja i Nikola sreću pronašli u Srbiji, zbog OVOGA su izabrali našu zemlju za život

Podeli vest

Zlatarsko selo Vilovi dobilo je dva nova stanovnika. Bračni par i umetnici iz Francuske rešili su u Srbiji da se skuće

Sa juga Francuske iz Avinjona, najpre u Vojvodinu, a potom u novovaroško selo Vilovi, doselio se bračni par umetnika, akademska slikarka Maja Šnajder i akademski vajar Nikola Buvet. Ljubav prema prirodi i umetnosti, doveo ih je u ovo zlatarsko selo, gde žele i da ostanu.

Pre godinu dana krenuli su put Vilova.

Foto: printskrin/jutjub/tv5

Maja Šnajder voli prirodu

- Slučajno smo ga pronašli na internetu. Međutim, ništa nije slučajno. Na ovom imanju želimo da se bavimo turizmom, sadnjom lekovitog bilja i pre svega, pošto smo umetnici, hteli bismo da napravimo jednu stazu sa skulpturama - rekla je Maja.

Nikola, koji je akademski vajar, bavio se u Francuskoj scenografijom, ali kaže da ne planira da se vrati u rodnu zemlju, jer mu se ovde mnogo dopada.

Foto: printskrin/jutjub/tv5

Nikola Buvet ne planira da se vrati u rodnu zemlju

- Bili smo svuda u Srbiji, po svim planinskim krajevima, ali ovde mi se najviše svidelo. Volim planinu, prirodu i mir koji ovde imam. Ljudi su mnogo dobri, sa velikim srcima i mislim da nas je sudbina dovela ovde - rekao je za TV5.

Njihovo imanje proteže se na 7,5 hektara i tu žele da urade mnogo toga, a najpre da renoviraju postojeće objekte koji će zadržati autentičan izgled.

Foto: printskrin/jutjub/tv5

Sa komšijama se dobro slažu

- Imamo staru štalu koju želimo da pretvorimo u apartmane za turiste. Imamo u kuću koja je najastrija u selu, od 120 godina - kaže Maja.

Komšije imaju samo reči hvale za ovaj par.

- Drago nam je bilo kad su došli. Slažemo se fino i tako ćemo i da nastavimo. sami Bog ih je poslao. Oni vole prirodu, vole drvo, vole vodu. Komšije su za sada one prave komšije - kaže komšija.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set