• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tv Prva

26.05.2022

13:23

STISNEŠ PETLJU I IDEŠ DA NEŠTO PROMENIŠ NA BOLJE! Stanojevići grad zamenili za selo, kad su se preselili imali kuću bez vrata i prozora, a danas žive BAJKU

Printskrin /Eksploziv/Tv Prva

Vesti

STISNEŠ PETLJU I IDEŠ DA NEŠTO PROMENIŠ NA BOLJE! Stanojevići grad zamenili za selo, kad su se preselili imali kuću bez vrata i prozora, a danas žive BAJKU

Podeli vest

Stanojevići su grad zamenili za selo iako nisu znali šta im donosi takav način života ističu da se u Beograd nikad ne bi vratili

Na sat vremena vožnje od Beograda nalazi se selo Misača, u kome su Stojanovići našli plac. Uroš je prvi stigao u Misaču 2015. godine kako bi sređivao imanje i pripremio ga za dolazak Milene i dece.

Nakon sedam godina rada i truda i mnogo novca, poseduju pogon za preradu mesa, kao i voćnjake sa šljivama, kajsijama i trešnjama.

Foto: Printskrin /Eksploziv/Tv Prva

Kad su se uselili u kuću nisu imali ni vrata ni prozore

Opisali su kako je na njih uticala ova promena životnog stila:

- Ljudi, ja u to nisam verovala u Beogradu kad kažu: "U manjem mestu se sporije živi", stvarno se sporije živi i imate osećaj kao da dan traje duže -rekla je Milena u emisiji Eksploziv.

- Mi smo prvi u porodici koji smo otišli na selo i nismo znali šta nas očekuje - nadovezao se Uroš, a Milena dodala:

- Stisneš petlju i ideš da nešto promeniš na bolje, jer će to svima da donese nešto dobro.

I to su upravo i uradili ovi mladi ljudi.

Foto: Printskrin /Eksploziv/Tv Prva

Imanje Stanojevića

Prvu noć u kući zauvek će pamtiti.

- Na imanju smo bili samo Uroš i ja, sa našim psom. Kuća je bila potpuno razrušena, a mi smo spavali na spratu, na dva dušeka, pokriveni sa tri jorgana, u kući bez ulaznih vrata, bez prozora, bez ičega... - prisetila se Milena, ali je rekla da joj je to drago i lepo sećanje.

- U gradu ima puno veštačkog pritiska. Kada kažem veštačkog, mislim na momenat gde ljudi trpe raznorazne stresne situacije i u kući i u prevozu i sa decom... Dešava se da zbog svega toga puknu na nekoga na poslu i ne razmišljaju o lančanoj reakciji, odnosno kako to dalje ide - rekla je Milena.

Foto: Printskrin /Eksploziv/Tv Prva

Uroš Stanojević radi na preradi mesa

Zbog dece se preselili na selo

- Ovde kad smo prvi put došli i kada smo počeli radove, ja sam stalno mislio kako mi to moramo, moramo, moramo, a onda me je pogledao komšija i rekao: "Pa dobro, ima i sutra, uradiće se", i ja kada sam svario njegovu informaciju i shvatio sam da je stvarno tako - objasnio je Uroš.

Rekli su i šta ih je podstaklo na ovaj korak: "Presudan momenat je bio momenat kada smo dobili decu. Hteli smo da zajedno učestvujemo u njihovom odgajanju."

Kažu da u Beograd dolaze po potrebi ali da se nikada ne bi vratili u grad.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set