• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA.rs

27.05.2022

21:47

VREDNOST ''CRVENOG ZLATA'' U SRBIJI JE KONAČNO POZNATA! Evo, koliko će iznositi...

RINA.rs

Vesti

VREDNOST ''CRVENOG ZLATA'' U SRBIJI JE KONAČNO POZNATA! Evo, koliko će iznositi...

Podeli vest

Akontna cena malina ove godine biće oko 350 dinara, a očekuje se da konačna bude do 700

Akontna cena maline ove godine iznosi od 300 do 400 dinara. Konačno cena koja se očekuje ispod je najavljenih i kretaće se između 600 i 700 dinara, potvrdili su malinari.


-To su cene koje su prihvatljive i u odnosu na neke prethodne godine dosta bolje. Ne možemo da zanemarimo činjenicu da je poskupeo repro materijal, kao i dnevnice za radnike koje su prošle godine iznosile oko 30, a ove godine 50 eura. Ipak, ukoliko ostanu ove obećane cene malina će svakako biti isplativa, a zadovoljni će biti i berači i vlasnici plantaža - rekao je za RINU malinar Savo Dobrosavljević.

Foto: RINA.rs

Svi su zadovoljni cenom malina za ovu godinu

Malinari strepe od nevremena

 

 

 

Ono od čega malinari svakako strepe jesu elementarne nepogode, jer se do sada često dešavalo da sav rod obere jak grad. Posledice na mnoge zasade ostavila je i suša, koja je voćare pogodila prošle godine, stoga se očekuje dosta manji rod.


Usled dugotrajnih visokih temperatura sadnice su mnogo pretrpele i nisu dale očekivanu količinu pupoljaka. Prošli su dobro samo oni koji su imali sisteme za navodnjavanje. Problem, koji već dugo postoji u malinogorjima, jesu stare sadnice koje daju manji rod, pa se u narednim godinama treba fokusirati na njegovu zamenu, koju inače subvencioniše država sa 60 do 65 odsto - izjavio je Dobrivoje Radović predsednik Asocijacija malinara Srbije.

On dodaje da je očekivana cena kupina za ovu godinu oko 400 dinara po kilogramu, što će biti istorijski maksimum. Naime, ova voćka je prošle godine imala otkupnu cenu od 200 dinara.

 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set