• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

28.05.2022

14:50

ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR "JOVANA KOJIĆ" Majka neutešna: Teško je, pokušavam moju Jodžu da stvorim sada na terenu (FOTO)

printscreen

Vesti

ODRŽAN MEMORIJALNI TURNIR "JOVANA KOJIĆ" Majka neutešna: Teško je, pokušavam moju Jodžu da stvorim sada na terenu (FOTO)

Podeli vest

Šesti Memorijalni turnir "Jovana Kojić" u ženskoj košarci okupio je i ove godine preko stotinu mladih košarkašica, njenih prijatelja, majku i sestru tragično nastradale Kikinđanke koja je, tek ušavši u punoletstvo, izgubila život u saobraćajnoj nesreći i ostavila neizbrisiv trag među prijateljima i porodicom

Najteže je danas bilo majci i sestri koje su sa tugom u srcu i intenzivnom emocijama, izdržale šesti po redu Memorijalni turnir posvećen njihovoj Jovani.

Srećna što se na parketu SC "Jezero" okupilo 110 mladih košarkašica iz Sente, Novog Sada, Novog Bečeja, Subotice i Kikinde, majka Dragana (52) rekla je da joj turnir mnogo znači, jer vidi da Jovana još živi u srcima svih prijatelja, a da joj je srce puno.

Foto: V.N

Dragana, Jovanina sestra i njena ćerka na turniru

- Puno mi je srce danas kada vidim ovu decu kako igraju košarku i njihove prve korake u tom sportu. Osećanja su mi pomešana danas, teško mi je kad ih gledam, jer stvaram sliku kako je moja Jovana počinjala da trenira košarku. Pokušavam da je stvorim u mislima sada na terenu. Drago mi je što se Memorijal održava i ljudi se trude da ožive sećanja na moju ćerku, ali i da promovišu košarku za neke buduće generacije. Jovana je svim srcem igrala košarku. Sudbina je odigrala svoje. Moja ćerka je imala tešku povredu, operisala je koleno dva puta i više nije mogla da trenira. Zato se okrenula pevanju, ali to je trajalo kratko, samo godinu dana kako je počela da peva - rekla je majka Dragana za Informer.

Sećanja i emocije naviru kao lavina svake godine krajem maja, kada se održava turnir u Jovaninu čast. Njena starija sestra Dejana Miletin (31), dala je ćerki ime Jovana.

Foto: V.N

Turnir sve masovniji

Iz godine u godinu Memorijalni turnir "Jovana Kojić“ ima bolju organizaciju i kao takav, prepoznat je na košarkaškoj mapi Srbije, a Grad Kikinda daće podršku svake naredne godine-rekao je Dragan Pecarski, član Geadskog veća za sport i omladinu.

- Moja unuka je potpuno na njenu tetu-voli sport, druželjubiva je i stalno je aktivna, a takva je i Jovana bila - dodaje majka, dok Dejana, koja je starija šest i po godina od izgubljene sestre, nije smogla snage za izjavu ove godine. 

Foto: V.N

Mirjana Milanović sa puno emocija govorila o Jovani

Mirjana Milanović, predsednica SOŽKK "Kikinda“, i ove godine je sa puno emocija govorila o Jodži i njenoj energiji koja je plenila uvek i na svakom mestu.

Foto: V.N

- Želimo da Jovaninu energiju prenesemo na buduće generacije. Bila je vedra i pozitivna osoba, veliki prijatelj koja nas je bodrila kad nam je bilo teško. Pre pogibije, Jovana se povredila na jednoj utakmici i bila u fazi oporavka. Nažalost, sudbina ju je odvojila od nas. Pre dve godine smo uradili dokumentarni film o njoj. Cilj nam je da okupimo što više ekipa, da se ženska košarka podigne na jedan viši nivo, da popularizujemo ženski sport u Kikindi. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja nas podržava svake godine i daje pomoć za organizovanje turnira- rekla je Milanović.

Foto: V.N

Jovana Kojić

Čuvajte i volite decu

Jovanina majka Dragana potresnim rečima uputila je poruku roditeljima:

- Želim da poručim svim roditeljima: Čuvajte i volite svoju decu, ja bih sve dala da mogu ponovo da zagrlim i poljubim moju ćerku. Bila je puna života, pozitivne energije, vedra i nasmejana - rekla je majka.

Jovan Kojić imala je 18 godina kad je poginula 14. maja 2016. godine nadomak Kanjiže, kod raskrsnice za Mali Pesak. Pored košarke u kojoj je igrala na poziciji plejmejkera, imala je još jedan talenat-pevanje. Nesrećnog dana, zajedno sa dvojicom muzičara, krenula je na svirku, na salašu blizu Kanjiže.  Zbog slabe vidljivosti, došlo je do sudara dva putnička automobila. Tada su tri osobe poginule, među kojima je bila i maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole. U saobraćajnoj nesreći preživela je samo jedna osoba.

Bonus video:

                                

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set